מאפינס אווירי בניחוח מנחם של שוקולד בננה – אי אפשר לעמוד בפניו גם אם הוא עדיין רותח מהתנור!
זה לא סוד שאני אוהבת מתכונים פשוטים להכנה, כאלו שיש בהם מעט מצרכים ולוקחים לי פחות מ10 דקות הכנה.
המתכון נולד לו בערב אחד שעשיתי רשימת קניות לסופר והבחנתי בכמה בננות שהיו במצב שכבר התחילו להבשיל מדי.
מיד עלתה בי מחשבה ורצון עז למשהו מתוק, לקחתי ביצים, קמח, שוקולד ועוד כמה רכיבים והכנתי את המאפינס שפתאום מלאו את הבית בריח מנחם של שוקולד בננה.
הריח הממכר הזה משך את הלדים פשוט לשבת מול התנור ולחכות (לא כל כך בסבלנות אם אהיה כנה) לטעום כבר את מה שיצא משם.
בננות בדיאטה דלה ב FODMAP
אני מניחה שרובכם כבר וודאי יודעים, שיש עניין עם בננות בדיאטה דלה בפודמאפ.
אם נחפש את המילה “banana” באפליקציה של אוניברסיטת מונאש, נקבל 4 תוצאות שונות.
אני רוצה רגע להסביר מה ההבדל בין Banana sugar לבין Banana common?
Banana common היא בעצם הבננה הנפוצה, שמגיעה בגודל בינוני/ גדול, והיא הבננה שכולנו רגילים לראות בסופר.
Banana sugar היא בעצם בננה שמנה יותר וקצרה יותר, הקליפה שלה יותר דקה והיא לרוב יותר מתוקה מהבננה הנפוצה.
לכל בננה יש כמות מומלצת לצריכה על פי האפליקציה וזה תלוי בעיקר במצב ההבשלה שלה.
מומלץ לבדוק ולהבין את ההבדלים ואת את הכמויות המומלצות לכל בננה בכל מצב הבשלה.
נשמע מסובך?
אל תסתבכו! ההבדלים לא כל כך מהותיים מאוד בין שני הסוגים, צריך רק להבין שבננה בשלה (רכה עם כתמים) עשירה יותר בפודמאפ ולכן צריך להקפיד יותר על הכמויות.
אם החלטתם להשתמש בבננות בשלות מדי, הקפידו לא לאכול יותר ממאפין אחד.
* באיזה קמח מומלץ להשתמש?
הרבה שואלים אותי לגבי השימוש בקמחים בדיאטה דלה בפודמאפ.
אני רוצה טיפה להרחיב בנושא, דיאטה דלה בפודמאפ היא לא דיאטה נטולת גלוטן ולכן לא כל קמח ללא גלוטן הוא קמח דל בפודמאפ.
למי שלא בקיא/ה בנושא הקמחים, אני ממליצה לקרוא את המאמר שלי על הקמחים בדיאטה דלה בפודמאפ.
באופן אישי משתמשת בתעורבת קמח שאני מכינה בבית, למי שלא רוצה להתעסק עם זה ולקנות מוכן, אני ממליצה על “קמח אפייה 1 ל-1 ללא גלוטן” של בובס רד מיל.