פסטו בזיליקום – הממרח שיכול לשדרג לכם את המתכון מטוב למעולה!
השילוב קלאסי של בזיליקום, צנוברים, שום, גבינה ושמן זית יכול לשמש לכם כממרח בסיס לסנדויץ’ חלומי, כרוטב עשיר לפסטה, כקראסט לתפוחי אדמה בתנור, כתיבול נוסף למרק או לשקשוקה שלכם.
המתכון לפסטו הביתי מתאים לשלב ה1 בדיאטת הפודמאפ – שלב האלמינציה, זאת בזכות השימוש בשמן בטעם שום במקום בשיני שום טחונות כמו שמכינים פסטו רגיל.
השתמשו בבזיליקום טרי מהירקן או מהעדנית בגינה שלכם ואל תחסכו בפרמז’ן טוב, הריח של הפסטו משכר והטעם בלתי נשכח שזה פשוט כיף.
הכמות פסטו שיוצאת במתכון זה הוא פחות או יותר צנצנת בגדול של צנצנת דבש רגילה בסופר. המלצה אישית שלי זה להקפיא את הפסטו ולהשתמש בו רק כשצריך כדי שלא יתקלקל מהר.
אני באופן אישי מקפיאה את הפסטו במגש של קוביות קרח (בערך כף פסטו לכל קוביה), ברגע שהם קפואים מעבירה אותם לשקית עם סוגר ומחזירה למקפיא. לפי הצורך אני מוציאה מהמקפיא ומפשירה צ’יקצ’ק לפי הכמות הנדרשת, כך אני נהנית מפסטו ביתי עשיר ודל בפודמפא לאורך זמן.
על פי התזונאית “אן רייט” (Anne Writ) דיאטנית ותזונאית מוסמכת בשיטת הFODMAP שערכה עימי את המתכון:
“ממרח הפסטו הביתי הזה הוא דל בפודמאפ כל עוד תשמרו על כמות של עד כף אחת למנה. וודאו ששמן השום מסונך היטב וצבעו צלול ולא עכור, כך תוכלו להיות בטוחים שיש לכם ממרח פסטו דל בFODMAP.”
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...