כן זה אפשרי ופשוט להכין לחם ביתי מעולה דל בFODMAP!
אני ממש מתרגשת לפרסם סוף סוף את המתכון הראשון שלי ללחם דל בפודמאפ, ללא גלוטן.
כשרק התחלתי את המסע שלי בדיאטה דלה בFODMAP נבהלתי כשהבנתי במה זה כרוך.
אתם לבטח כבר יודעים, תזונה דלה בפודמאפ היא תזונה שנמענת בין היתר מגלוטן ומוצרי חיטה.
לוותר על לחם ומאפים היה לא פשוט עבורי, אבל הייתה בי תקווה שאולי בשלב השני (החזרת המזונות) אצליח להחזיר לתפריט שלי את החיטה והגלוטן.
לצערי, בשלב השני גיליתי שאני רגישה לפרוקטנים והתגובה שלי לחיטה לא קלה בכלל.
זה היה הרגע בו הבנתי שעליי ללמוד לאפות עם קמחים במטרה אחת מאוד ברורה – לאפות כיכר לחם!
אז למה אני מתרגשת כל כך? האפייה ללא גלוטן יחד עם המגבלות של תזונה דלה בפודמאפ היית מאתגרת מאוד!
ראיתי סרטונים, קראתי מאמרים ולקחתי קורס אפייה ללא גלוטן עד שהבנתי איך להכין ומה נדרש לכך.
כל כך הרבה ניסיונות היו לי עד שהצלחתי לאפות לחם טוב, כזה שיש לו פריכות מבחוץ ואווריריות מבפנים.
רכיבים דלים בפודמאפ בלבד:
שימו לב: במתכון זה השתמשתי בתעורבת קמח ביתית שהכנתי, ונעזרתי בעזר אפייה שנקרא “גומי קסנטן”, מבדיקה מעמיקה הבנתי שהוא דל בפודמאפ בכמות של 5 גרם (בערך כף שטוחה) למנה.
במתכון זה השתמתי ב5 גרם קסנטן לכל הכיכר לחם, שזה בסדר גמור.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אודרי אינוי היא דיאטנית מוסמכת המתמחה בתסמונת המעי הרגיז, היא מתגוררת בקנדה אמא לשלושה בנים ומכורה לטיולים שמתגוררת בקנדה.
אודרי סיימה את לימודיה באוניברסיטת "Guelph" עם שני תארים מדעיים (ביולוגיה 1998, תזונה 2000).
היא הוסמכה מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול בשיטת ה- FODMAP, היא נלהבת לעזור לאנשים עם בעיות עיכול ואי סבילות למזונות.
לקריאה נוספת אודות אודרי אינוי...