בורקיטס גבינה קטנים ופריכים שיגרמו לכם להשתגע!
קצת נוסטלגיה
אני מכירה את המאפה המדהים הזה מאז שהייתי קטנה, סבתא שלי תמיד מכינה אותם וכל המשפחה מתענגת עליהם.
הם פריכים בטירוף, המלית סופר טעימה ופשוט אי אפשר להספיק לאכול אותם.
עד היום סבתא מכינה אותם ומביאה אותם קפואים בשקית כדי שנוכל לחמם ולאכול בבית.
לצערי, אני כבר לא יכולה לגעת בהם היום, מחשש שהמעי הרגיז שלי לא יתמודד עם מה שיבוא אחר כך.
התקשרתי אליה וביקשתי את המתכון שלה לבוריקיטס, סיפרתי לה שאני רוצה לעשות כאלו שמתאימים לתזונה דלה בפודמאפ.
היא התלהבה שאני רוצה להכין בדיוק כמו שלה ומיד מסרה לי את המתכון המקורי שלה.
עשיתי כמה התאמות במתכון כדי שהבוריקטיס יהיו דלים בפודמאפ (בצק ללא גלוטן ומלית דלה בלקטוז) והתוצאה לא אכזבה!
יצאו לי 30 בוריקטיס פריכים להפליא עם מילוי מטריף שחוסלו תוך פחות מחצי שעה.
טרם יצא לי לקבל את הביקורת של סבתא, אבל אני מאמינה שהיא תהיה גאה בי על החיקוי הכמעט מושלם שלי לבוריקיטס המקורי שלה.
קלים ומהירים להכנה
הרבה אנשים חושבים שלהכין בורקס זה הרבה עבודה אז למה לטרוח אם אפשר לקנות.
באופן אישי אני כבר כמעט לא קונה במאפייה, בורקס שמכינים בבית טעים פי אלף יותר מזה שבמאפיה והרבה יותר בריא.
הופתעתי לגלות שהבצק די פשוט להכנה, המלית מכילה רק 3 רכיבים ולא צריך מיומנות של קונדיטור בשביל להכין את הבוריקטיס האלו.
הבצק לא צריך התפחה אלא רק קירור, הוא מאוד גמיש ונוח לעבודה אם כי יש לו נטיה להיקרע אם משחקים איתו יותר מדי וכתוצאה מכך הוא מתחמם ונקרע.
אם אתם מרגישים שהבצק התחמם לכם בידיים ומתחיל להקרע, עצרו וקררו עוד קצת את הבצק, זה יקל עליכם בזמן ההכנה.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
הבצק: במתכון המקורי, את הבצק מכינים מקמח חיטה רגיל, חמאה ושמנת חמוצה, אך בתזונה דלה בפודמאפ אנחנו נמנעים מקמח חיטה ומגבינות עטירות לקטוז.
* במתכון זה השתמשתי בתערובת קמח שאני מכינה בבית, ממספר קמחים שיש לקנות בכל סופר.
לצפייה במתכון לחצו כאן >
את השמנת החלפתי ביוגורט נטול לקטוז ואת החמאה השארתי מאחר וחמאה דלה בלקטוז ובפודמאפ.
המלית: תפוח אדמה זהו ירק חופשי מפודמאפ ואין בעיה להשתמש בו.
מבחינת הגבינות, בחרתי בגבינות קשות דלות בפודמאפ כמו בולגרית וצהובה, על פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש, גבינות קשות דלות בפודמאפ בכמות של 40 גרם למנה.
אחרי שתתמכרו לא תכינו אף מתכון.באחריות. ואם כבר הכנתם, אל תשכחו לשלוח לי תמונות 🙂