הסלט המפורסם ביותר בעולם אצלכם במטבח בכמה דקות הכנה בלבד!
סלט קיסר, סלט שנמצא כמעט בכל תפריט, כמעט בכל מסעדה בכל מיני וריאציות שונות.
הסלט שתמצאו במסעדות בדרך כלל לא יהיה מתאים לתזונה דלה בפודמאפ מכמה סיבות, ראשית כל השום!
הרוטב מכיל שום וגם הקרוטנים ככל הנראה מכילים שום, שנית כל הקורוטונים עשויים מחיטה.
חיטה ושום שניהם שייכים למשפחת הפרוקטנים ונחשבים עשירים בפודמאפ, לכן עלולים לגרום לתסמינים אצל מי שסובל מרגישות לפרוקטנים.
רוטב קיסר שישנה את המשחק
הרבה אנשים לא מבינים מה כל כך מיוחד בסלט קיסר? הרי בסופו של דבר מדובר בסלט חסות עם עוף או ביצה, קרוטונים ופרמז’ן.
אבל מה שעושה את הסלט הזה כל כך מיוחד וכל כך טעים זה הרוטב.
הרוטב קושר את כל הרכיבים של הסלט למנה אחת מופלאה שאי אפשר להפסיק לאכול.
לשמחתי, מאוד פשוט להכין את הרוטב הזה בבית גם בגרסה דלה בFODMAP, כל מה שצריך לעשות זה להחליף את השום בשמן מחליטת שום שאפשר להכין בקלות בבית.
שמן מחליטת שום מלא בטעם וניחוח נפלא של שום מבלי להכיל בכלל פרוקטנים, הוא יכול להיות Game Changer במתכון שלכם, בייחוד בסלט קיסר.
מה הופך את השמן מחליטת שום לדל בפודמאפ?
הפרוקטנים שבשום מסיסים במים, פירוש הדבר שהם ישלפו החוצה למים במהלך הבישול, אך הם לא מסיסים בשמן.
לכן, אפשר לבשל את השום בשמן, להוציא את חתיכות השום ולהינות מהשמן שקיבל את הטעם שלו.
קרוטונים ללא גלוטן מקמח דל בפודמאפ
מומץ מאוד להכין את הקרוטונים בבית, גם בשביל לקבל טריות מקסימלית וגם כדי להבטיח שיהיו דלים בפודמאפ.
ניתן לקנות לחם ללא גלוטן שמתאים לתזונה דלה בפודמאפ, הקפידו לקרוא את תווית המזון בכדי לוודא שהלחם לא מכיל רכיבים עשירים בפודמאפ, לנוחיותכם טבלה עם קמחים ועמילנים מותרים ואסורים בדיאטה דלה בפודמאפ.
כמובן שאפשר להכין לחם ביתי דל בפודמאפ והלשתמש בו לקרורטונים.
אז הנה מתכון קל וטעים לסלט קיסר עשיר ברוטב נקי מפרוקטנים ודל ב FODMAP: