בלי שום טכניקת אפייה מסובכת – לחמניות גבינה שלא תרצו להפסיק לאכול!
החשק ללחם או מאפה לא נעלם לי למרות שאני כבר כמעט שנה לא אוכלת לחם וחיטה בכלל.
אבל אפייה היא לא טכניקה פשוטה עבורי ועבור הרבה נשים עסוקות ועייפות כמוני, בייחוד עם בצקים ללא גלוטן שמתאימים לתזונה דלה בפודמאפ.
סוף סוף מצאתי מתכון סופר קל שלא מצריך שום טכניקת אפייה מסובכת, אפילו לא צריך מערוך! האמת שבכלל לא נגעתי בבצק עם הידיים.
הלחמניות יוצאות כל כך אווירייות ורכות, שבכלל לא מרגישים את הדחיסות הזו שיש בדרך כלל בלחמים ללא גלוטן.
כל העבודה היא להכניס כמה חומרים למיקסר, להפעיל, להעביר לתבנית (אני בחרתי תבנית של מאפינס) ולתנור.
סה”כ 8 דקות הכנה ו20 דקות אפייה.
כל הבית הריח כמו מאפייה וכשהם יצאו מהתנור כולן נחטפו וחוסלו תוך דקות אחדות יחד עם ארוחת הערב.
“לחם הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים ולעיתים קרובות מזון עיקרי עבור רבים מאיתנו, מתכון זה שימושי לקבלת לחמניות חמות דלות ב FODMAP בפחות משעה.”
אן רייט (Anne Writ) דיאטנית ותזונאית מוסמכת בשיטת הFODMAP
קצת על הרכיבים והתאמתם לתזונה דלה בFODMAP
קמח: הרכיב הראשון והעיקרי הוא כמובן הקמח, השתמשתי בתערובת קמחים שאני מכינה בבית, לאחר ניסיונות רבים עם לא מעט קמחים, התערובת שלי ניצחה ברוב קולות.
תערובת הקמח שלי מבוססת על קמח אורז, תפוחי אדמה וטפיוקה, צפו במתכון להכנת התערובת שלוקחת 2 דקות בדיוק.
חובצה: אל תבהלו מהמילה, מדובר בחלב שמעורבב עם לימון, זו בעצם הגרסה שלי לריוויון נטול לקטוז מאחר וריוויון אינו דל בפודמאפ.
כל מה שצריך לעשות זה לערבב חלב נטול לקטוז עם 1 כף לימון ויש לכם חובצה.
למה חובצה? החובצה תעזור לשמרים לעבוד יותר מהר והיא תדאג לכך שהלחמניות שלכם יהיו אווריריות ורכות.
גבינה: בשביל לשמור על הלחמניות שלנו דלות בפודמאפ, השתמשו בגבינה קשה ודלה בלקטוז, אני חושבת שגבינת צ’דר או גבינת פרמז’ן יעבדו מעולה בעיקר בגלל המליחות שלהן.
בכל מקרה, וודאו שסוג הגבינה שבחרתם אכן דלה בפודמאפ על פי האפליקצייה של אוני’ מונאש.
קסאנטן גאם: תוסף אפייה המשמש לייצוב ועיבוי חומרים, הוא דל בפודמאפ ומאוד פופולארי באפייה ללא גלוטן, מתאים גם לטבעוניים.
אפשר למצוא אותו בכל מיני חנויות עם מוצרי אפייה או באינטרנט.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...