כמו חלום שהתגשם – ניוקי ערמונים חם ומפנק לערב קר וחורפי!
כשהתחלתי את דיאטת הFODMAP הייתי בטוחה שאני הולכת לאכול בעיקר אוכל תפל ולא מגוון.
לאט לאט, הבנתי שיש מגוון ענק של מזונות שכן אפשר לצרוך בכמויות נכונות וגיליתי עולם שלם של אוכל שאפשר להכין!
לאכול ניוקי חם ברוטב מפנק ועשיר הרגיש לי ממש כמו חלום שהתגשם.
למה כדאי להכין ניוקי בבית?
ניוקי מושלם צריך להיות רך ונימוח בפה, וזה בדיוק ההבדל בין ניוקי קנוי לניוקי ביתי.
שלא תבינו אותי לא נכון, אני תמיד מחפשת קיצור דרך אם יש, הרי אני אמא לשניים קטנים ובלי הרבה זמן פנוי.
הניוקי הקנוי תמיד יצא לי דחוס וכבד מדי, בנוסף לכך הוא מכיל לא מעט חומרים משמרים שלא הייתי בטוחה אם יהיו טובים לבטן המאוד רגישה שלי.
החלטתי להכין ניוקי בבית, הוא יצא מושלם! רך ונימוח טעים בטירוף וקצר הרבה מחמאות גם בזכות הרוטב!
תמיד חשבתי שלעשות ניוקי בבית זה המון עבודה כמו לעשות רביולי או פסטה ביתית.
אבל התפלאתי לגלות שזה בכלל לא הרבה עבודה, לא צריך מכשור מיוחד או מיומנות של שף, מדובר ברק שני מצרכים בלבד ופחות משעה של התעסקות.
ניתן להכין כמות גדולה של ניוקי ולהקפיא, לשמור לעוד ערב מושלם.
איך מכינים ניוקי ללא גלוטן?
מסתבר שזה די פשוט להכין ניוקי ללא גלוטן, כל מה שצריך זה להחליף את הקמח חיטה בקמח תפוחי אדמה וזהו!
לאחר שמכינים את הפירה תפוחי אדמה (ראו מטה כיצד מכינים) צריך להוסיף את הקמח ומעט מלח.
הסוד לניוקי מושלם הוא להוסיף את הקמח בהדרגה, כל פעם להוסיף מעט וללוש את הבצק עד שתגיעו למרקם המושלם.
המרקם הרצוי הוא מרקם חלק ולא דביק.
אם תוסיפו יותר מדי קמח יתכן והניוקי יהיה כבד ודחוס מדי, אם תוסיפו מעט מדי קמח הניוקי יתפרק לכם בבישול.
אם זו הפעם הראשונה שלכם, אני ממליצה לקחת חלק מהפירה ולהתחיל להוסיף קמח ולנסות לשים במים עד שיצופו.
כשהניוקי צפים, זה הסימן שהם מוכנים, הוציאו וטעמו.
אם הניוקי רך ונימוח בפה זה אומר שהצלחתם, אם הוא התפרק בבישול תוסיפו עוד קמח לשאר הבצק ונסו שוב.
* טיפ קטן: אל תעמיסו את כל הניוקי בבת אחת בסיר, אלא לבשל בכמה נגלות, הניוקי צריכים להיות בסיר כ 2-3 דקות, עד שהם מתנפחים קצת וצפים למעלה.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
ניוקי היא מנה קלאסית לתזונה דלה בפודמאפ מאחר והיא כולה עשויה מתפוחי אדמה וקמח תפוחי אדמה!
תפוח אדמה הוא פחמימה "חופשיה" מפודמאפ, היא מסומנת באפליקציה של אוניבסיטת מונאש בצבע ירוק בלבד.
קמח תפוחי אדמה גם הוא דל בפודמאפ בכמות של 100 גרם (כ 2/3 כוס), במתכון השתמשתי בערך ב1 כוס, זה הספיק ל6 מנות ניוקי!
הרוטב שבחרתי לשדך לניוקי מכיל ערמונים ופרטיות על בסיס של חמאה ויין לבן.
ערמונים: נחשבים דלים בפודמאפ בכמות של 168 גרם, במתכון כולו יש 300 גרם והוא מתאים ל6 מנות.
פטריות: השתמשו רק בפטריות שמפיניון מקופסאת שימורים ולא פטריות טריות!
פרטיות טריות עשירות בפודמאפ ועלולות לגרום לתסמיני עיכול שונים אם אתם רגישים.
על פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש, פטריות שמפיניון משומרות דלות בפודמאפ בכמות של 75 גרם.
* שימו לב: על פי הכמות של הפטריות במתכון, מומלץ לאכול כ1/6 מכל הכמות שיוצאת או להשתמש בפחות פטריות.
חמאה: דלה בפודמאפ בכמות של 19 גרם.
ויין לבן: אפשר לצרוך עד כוס ביום.
אם תשמרו על הכמויות שכתובות במתכון אתם בטוחים.
שימו לב, המתכון הוא עבור 6 מנות, אם תרצו להכין פחות זכרו לחלק את הכמויות בהתאם.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...