תבשיל מעולה של אורז עם פרגיות וירקות בסיר אחד שאף אחד לא יוכל לסרב לו!
סיר פרגיות עם אורז, גזר מגורד וחומוסים רכים הוא מסוג המתכונים שאני מאוד אוהבת.
כולם אוהבים לאכול אותו (כולל ילדים), הוא פשוט מאוד להכנה והוא כבר מכיל בתוכו את כל מה שצריך בארוחה שלמה.
תבשילים מסוג זה של אורז, בשר וירקות בסיר אחד הם תבשילים שמאוד כיף להכין בבית.
לא רק בגלל שמדובר בסיר אחד בלבד ומעט מאוד כלים לשטוף בסוף, אלא גם בגלל ההכנה הפשוטה והעובדה שאפשר לשחק ולשנות כמעט את כל הרכיבים ולהתאים את המנה לטעמים האישיים.
כבר הכנתי מתכון דומה לזה בעבר שאתם יכולים לראות פה באתר, אך הפעם הלכתי על טעמים קלאסים ומאוד ישראליים.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
כמו בכל מתכון שלי, אני אסביר על כמה רכיבים שחשוב לי להדגיש מדוע בחרתי בהם למתכון.
אורז מלא – גם אורז לבן וגם אורז מלא דלים בפודמאפ.
הפעם החלטתי להשתמש באורז מלא על פני אורז לבן, הסיבה לכך היא הערכים התזונתיים שיש לאורז מלא.
אורז מלא מכיל יותר סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים שונים, הדיאטנית שלי כל הזמן אומרת לי להעדיף אורז מלא על לבן אז אני מנסה ליישם.
בצל ירוק – כמו בכל המתכונים שלי אני מציינת ומזכירה שבצל לבן עשיר בפודמאפ ולכן מומלץ להמנע ממנו.
בצל ירוק הוא תחליף נפלא, אך גם פה יש לזכור שיש להשתמש רק בחלקו הירוק, הכמות המומלצת היא 1 גבעול בצל למנה.
חומוס מקופסת שימורים – בחרתי בחומוס משומר מאחר והוא דל יותר בפודמאפ מחומוס רגיל.
הפודמאפ שנמצאים בחומוס מסיסים במים ולכן ההשרייה שלהם במי שימורים מורידה את רמת הפודמאפס בחומוס. הכמות המומלצת היא 1/4 כוס למנה (42 גרם).
שמן מחליטת שום – * שום טרי עשיר מאוד בפודמאפ ולכן אני בוחרת להשתמש בשמן מחליטת שום שאני מכינה בבית, להסבר ולמתכון לחצו כאן.