שניצל ביתי פריך ומושלם – מה צריך יותר מזה בחיים?
שניצל, המאכל אולי הכי פופולארי ונפוץ בארץ ובעולם.
כשהוא חם ופריך, כזה שבדיוק הרגע יצא מטיגון, לא ניתן לסרב לו וחייבים לקחת ביס, גם אם רק עשר בבוקר.
כמעט בכל בית בישראל מכינים שניצלים וכמעט ואין ילד שיסרב לאכול שניצל עם קצת קטשופ ליד.
השניצלים שכולנו מכירים מצופים באופן מסורתי בקמח חיטה ביצה ופירורי לחם.
בשלב הראשון של דיאטת הפודמאפ, עלינו להימנע מלאכול קמח חיטה, קמח חיטה מכיל כמות גבוהה של אוליגוסכרידים (GOS+FRUCTANS) ולכן נחשב עשיר בFODMAP.
אם אתם מקפידים על תזונה דלה בפודמאפ או אם יש לכם אי סבילות לחיטה – השניצל הנפוץ מחוץ לתחום עבורכם!
אך אל דאגה, כי מאז שתזונה נטולת גלוטן הפכה להיות כה פופלארית אין בעיה למצוא תחליפים מעולים לקמח ולפירורי הלחם המסורתיים.
אילו קמחים מותרים בתזונה דלה בפודמאפ? כנסו לטבלת “הקמחים והעמילנים בדיאטת הפודמאפ”.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
הכנתי לכם שתי וורסיות שניצלים ללא גלוטן דלים בפודמאפ:
- שניצל בציפוי פצפוצי אורז מלא
- שניצל בציפוי קורנפלקס (תירס) ללא גלוטן
דרך ההכנה היא זהה בשני הסוגים, רק רכיבי הציפוי שונים.
* הערה לגבי קורנפלקס ללא גלוטן:
בארץ עוד אין מוצרים שקיבלו אישור מאוניברסיטת מונאש על כך שהם אכן דלים בפודאמפ, אך לפי האפליקצייה, ניתן לראות שקורנפלקס ללא גלוטן על בסיס תירס נחשב דל בפודמאפ בכמות של חצי כוס קורנפלקס למנה.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...