מזג האוויר מוקדם בבוקר הופך להיות קריר מדי יום, זה גורם לי לרצות להכנס חזרה למיטה ולקום בצהריים לאכול תבשילי קדירה.
אצלנו בבית תבשילי קדירת עוף על מצב של אורז לבן הייתה הארוחה הקבועה שישי, הריח המתקתק של הקדירה מזכיר לי רגעים של חום ושמחה של ערב שישי.
אז החלטתי שהיום (שישי) אני מכינה תבשיל קדירה כמו של אמא אך מתאים לתזונה דלה בפודמאפ.
בשביל להפוך את התבשיל של אמא שלי לדל בפודמאפ עשיתי כמה שינויים קלים.
השתמשתי בשמן שום שאני מכינה בבית, ביין אדום ובמייפל 100% טבעי, מעל פיזרתי קצת עלי תימין כדי שכל הבית יתכסה ריחות נעימים.
מה שלא שיניתי במתכון זה הערמונים! לשמחתי ערמונים דלים בפודמאפ בכמות של 20 ערמונים למנה (שזה המון).
לערמונים יש עוד כמה יתרונות בריאותיים, הם עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמין C ו B ומכילים חומצה פולית, חומצות אמינו, סידן ואשלגן.
יש להם טעם אגוזי מעט מתקתק, והם רכים וכיפים לאכילה בכל צורה שיש.
תשביל שוקיים ביין וערמונים היא מנה מעולה כשמתחשק לגוון עם מנה בשרית, השילוב של היין והמייפל נותן לעוף טעם מתקתק וארומה מעולה.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...