נודלס מוקפץ עם ירקות ועוף היא אחת מנה פופולארית מאוד, כמעט ואין מי שלא ניסה להכין מנה כזו או אחרת בבית.
היא מנה שמאוד קל להתאים לתזונה דלה בFODMAPS, כל מה שעליכם לעשות הוא לבחור בנודלס אורז וירקות דלים בפודמאפס. לגבי המרינדה ראו בהמשך איך בחרתי לתבל את המנה כך שתהיה דלה בפודמאפ.
על פי התזונאית “אן רייט” (Anne Writ) דיאטנית ותזונאית מוסמכת בשיטת הFODMAP שערכה עימי את המתכון:
“מוקפצים הם דרך מבריקה להכניס לארוחות שלכם ירקות דלים ב FODMAP. כל הירקות במתכון זה נועדו להיות בכמויות הנכונות ביותר בכדי לתת לכם המון טעם, ויטמינים ומינרלים תוך שמירה על המתכון דל ב FODMAP.
אם אתם רוצים שמנה זו תהיה מנה ללא גלוטן, השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן.”
יש לא מעט רטבים מוכנים שאיתם אתם יכולים להכין את המנה, הקפידו לקרוא היטב את התווית מאוחרי הבקבוק ובדקו אם הרכיבים של הרוטב דלים בפודמאפ. מאחר ולא מצאתי רוטב כזה שדל בפודמאפ או אחד שמאושר על ידי אוניברסיטת מונאש, החלטתי להכין מרינדה ביתית, תאמינו או לא אבל זה היה פשוט והטעם היה שווה!
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...