עצמו את העיניים ודמיינו לרגע שאתם בסין, עכשיו פתחו ותכינו את המוקפץ הזה בניחוח סיני מטריף!
כבר הכנתי מספר מנות דלות בפודמאפ בסגנון אסייתי, אבל הפעם אתם תרגישו כאילו אתם בטיול בסין.
לפני כמה ימים נתקלתי לראשונה בתבלין סיני מיוחד שנקרא תערובת “חמשת התבלינים הסיני”, הסתקרנתי וישר רכשתי אחד.
כשהגעתי הביתה פתחתי את התבלין והניחוח היה מטורף! שילוב של קינמון, ציפורן, זרעי שומר, אניס ועוד..
בדקתי כמובן שכל הרכיבים אכן דלים בפודמאפ וניגשתי לחפש מתכונים, מה אפשר להכין עם התבלין הזה.
ישר הבנתי שהתבלין מאוד מתאים לעוף ואפשר להכין מנה מופלאה בניחוחות וטעמים שאני עוד לא הכרתי.
בחרתי לשדך לעוף מצע של אורז חום מלא, בחרתי באורז זה בעיקר מהסיבה שהוא מאוד עשיר מבחינה תזונתית וגם טעים מאוד.
אורז חום הוא דל בפודמאפ בכמות של 180 גרם למנה, זאת אומרת שהוא מתאים לנו מאוד למנה.
כמה טיפים חשובים למנה:
1. אל תוותרו על הזמן שהעוף צריך להיות מושרה במרינדה, אם לא משרים מספיק זמן הטעמים לא מוחדרים באופן מספיק טוב והם יתפספסו במנה.
שימו לב לא להשרות יותר משעתיים שלוש כדי שהשרייה לא תכבוש את העוף ותפגע במרקם שלו.
2. לפני שאתם מגיעים לשלב בו מקפיצים את המנה בווק, וודאו שהכל מוכן, ההקפצה מאוד קצרה.
המלצה שלי – להכין את כל מה שצריך בקעריות קטנות ליד, כך שבל פעם תוכלו לזרוק לווק משהו מבלי לבזבז הרבה זמן בחיפוש שלו.
3. שמן בוטנים – הוא מעולה ומוסיף טעם אגוזי למנה, אין בעיה להשתמש בשמן שומשום במקום.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...