כבר הכנתי פעמים רבות מעדן בוקר של זעי צ’יה ושיבולת שועל, אך הפעם חשבתי על משהו שמתאים גם לילדים או לאוהבי השוקולד!
המעדן מתאים לארוחת הבוקר או כקינוח בסוף יום, עשיר בסיבים, שוקולדי וטעים במיוחד. אפשר לשדך למעדן פרי או שוקולד מריר מגורד.
המתכון מאוד קל להכנה, רק צריך לזכור להכין אותו יום לפני מאחר והוא זקוק ל6 שעות במקרר כדי שזרעי הצ’יה ושיבולת השועל יתרככו מספיק ויתנו מרקם של פודינג.
הערות חשובות:
* על פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש מומלץ לצרוך עד 24 גרם זרעי צ’יה במנה, שזה פחות או יותר כ 2 כפות.
* אם בחרת בבננה כתוספת פרי למנה, יש לבחור בבננה לא בשלה מדי, בצבע צהוב ללא כתמים שחורים או חומים. פירות אחרים שמתאימים הם קיווי, תותים, אוכמניות, אננס או כל פרי אחר שמותר בשלב ה1 של הדיאטה.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
קייטי סנדרס היא דיאטנית מוסמכת בעלת ניסיון רב שנים בעבודה במגזר הציבורי והפרטי.
קייטי מתגוררת באנגליה, היא בעלת תואר ראשון בפיזיולוגיה מאוניברסיטת סנט אנדרו, ובעלת תואר שני לתזונה ממכללת קינג, לונדון.
לקייטי עניין רב בתחום תסמונת המעי הרגיז והפרעות עיכול, היא עברה הכשרה תזונתית והוסמכה לטיפול בחולי מעי רגיז בשיטת תזונה דלה בFODMAP מטעם אוניבריסטת מונאש.
לקריאה נוספת אודות קייטי סנדרס...