מנה ראשונה או ארוחת ערב שלמה? השקיעו בתפוחי אדמה האפויים וקבלו מנה שתפתיע אתכם במיוחד.
יש כל כך הרבה גרסאות לתפוחי אדמה ממולאים, מבושלים או אפויים, בשריים או חלביים.
זה טרנד שהתחיל די מזמן ונשאר עד היום, אפילו בקניונים יש דוכנים שמוכרים תפוחי אדמה ממולאים בטעמים שונים.
תפוחי אדמה ממולאים בבשר טעמתי כבר כמה פעמים בחיים, אבל אף פעם לא ניסיתי להכין במילוי של ביצה וגבינה.
אמנם ההכנה קצת ארוכה בעיקר מהסיבה שצריך לאפות את התפוח אדמה פעמיים אבל התוצאה שווה את זה.
מצד אחד זה הרגיש לי כמו חטיף טעים או מנת פתיחה מעניינת, מצד שני זה משביע מספיק בשביל להיות ארוחה בפני עצמה.
המנה מתאימה כמובן לכל מי שסובל ממעי רגיז מאחר והיא עומדת בהנחיות של תזונה דלה בפודמאפ.
בנוסף לכך היא דלה בלקטוז ונטולת גלוטן לחלוטין, אז תרגישו בטוחים בעצמכם ויאללה לעבודה!
טיפים להכנת המנה
- מומלץ לבחור תפוחי אדמה גדולים כמה שאפשר, קשה לעבוד עם תפוחי אדמה קטנים מאחר וצריך ליצור בהם גומה מספיק עמוקה עבור המלית.
- אם תהליך ההכנה מרגיש לכם ארוך מדי, ניתן להכין את תפוחי האדמה (ללא המילוי) יום קודם, ולמחרת למלא אותם ולאפות שוב.
- ניתן לשנות או להוסיף ירקות לפי טעמכם האישי, היעזרו באפליקציה של אוניברסיטת מונאש לוודא שהירק שבחרתם דל בפודמאפ.
- ניתן להחליף את גבינת הצ’דר בגבינה קשה ודלה לקטוז אחרת, זכרו שלכל גבינה רמת מליחות שונה, יתכן ותצטרכו להוסיף או להפחית מלח בהתאם.
* כידוע, שום נחשב עשיר מאוד בפודמאפ ומומלץ להימנע ממנו לחלוטין בשלב הראשון של הדיאטה.
בשביל להחדיר את הטעם של השום למתכונים שלכם, השתמשו בשמן מחליטת שום, לחצו כאן למתכון להכנת שמן שום.