זה נראה קצת טיפשי לשתף מתכון לסלט ביצים כאשר יש כל כך הרבה מתכונים ברשת לסלט ביצים כזה או אחר.
אבל השתוקקתי לסלט ביצים ביתי לארוחת הערב, כזה שאפשר לאכול עם צנים, פריכית או קרקר מיוחד אז החלטתי להכין גרסה של הסלט לדיאטת הFODMAP.
הפעם השתמשתי בעירית כדי לתת לסלט טעם נוסף, כידוע בתזונה דלה בפודמאפ בצל הוא מחוץ לתחום והרי גם לא כולם אוהבים בצל חי בסלט.
עירית היה הפתרון המושלם, הטעם עדין מאוד אבל למרות זאת הוא הוסיף המון לסלט.
מיותר לספר כמה פשוט זה להכין סלט ביצים, רק להרתיח כמה ביצים, להוסיף מיונז, חרדל מעט תבילינים וירק.
אפשר למרוח אותו על קרקר או פרוסת לחם ולאכול לנשנוש בין ארוחות, או אפילו כארוחה עצמה כשהוא מלווה בירקות ופחמימה.
רכיבים דלי פודמאפ בלבד:
מיונז: מיונז קל או רגיל ניתן לצרוך בכמות של עד 2 כפות למנה.
חרדל: חרדל גרגירים אפשר לצרוך בכמות של עד 1 כפית, חרדל רגיל אפשר לצרוך כמות של עד 1 כף במנה.
עירית: ניתן לצרוך בכמות של עד 1 כף עירית קצוצה במנה.
ביצים: ביצים מסומנים באפליקציה כמזון “חופשי” מפודמאפס, אבל ההמלצה היא לאכול עד 2 ביצים במנה.
לפי כמויות אלו, ההמלצה היא לאכול עד כ1/4 מהסלט לפי הכמויות במתכון זה.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
קייטי סנדרס היא דיאטנית מוסמכת בעלת ניסיון רב שנים בעבודה במגזר הציבורי והפרטי.
קייטי מתגוררת באנגליה, היא בעלת תואר ראשון בפיזיולוגיה מאוניברסיטת סנט אנדרו, ובעלת תואר שני לתזונה ממכללת קינג, לונדון.
לקייטי עניין רב בתחום תסמונת המעי הרגיז והפרעות עיכול, היא עברה הכשרה תזונתית והוסמכה לטיפול בחולי מעי רגיז בשיטת תזונה דלה בFODMAP מטעם אוניבריסטת מונאש.
לקריאה נוספת אודות קייטי סנדרס...