לא סתם עוד חביתה, הפריטטה הזו תשדרג לכם את ארוחת הערב!
מקורה של הפריטטה הוא מהמטבח האיטלקי והספרדי, בעצם מדובר במנת ביצים מסורתית ועשירה שמטוגנת במחבת ולאחר מכן מועברת לתנור להמשך בישול.
היא מזכירה במראה שלה פשיטדה, אך בניגוד לפשטידה, הפריטטה אינה מכילה קמח, מה שהופך אותה למנה ידידותית לסובלים מרגישות לגלוטן.
הפריטטה היא הדרך האולטימטיבית לנצל שאריות שנותרו במקרר מאחר והיא מכילה ביצים, גבינות ומגוון של ירקות.
בעיני, הפריטטה היא דרך מעולה לשדרג את ארוחת הערב, היא מנה מרשימה ביופיה, פשוטה להכנה וכוללת בתוכה חלבונים, ירקות ושומנים.
איך מכינים פריטטה דלה בפודמאפ?
תחשבו על פריטטה כמו על פשטידה: היא יכולה להכיל כמעט כל ירק שיש לכם בבית, גבינות קשות וכמובן ביצים.
בחירת הגבינות: בין אם אתם רגישים לחלב או לא, גבינות קשות לרוב מכילות כמות מאוד נמוכה של לקטוז ורובן דלות בפודמאפ.
גבינת הפטה היא הגבינה הקלאסית למתכון הפריטטה בעיקר בזכות המליחות שלה, אני הוספתי חופן של גבינת צ’דר מגוררת מעל בשביל אקסטרה צבע וטעם למנה.
כמובן, אם אינכם מעוניינים להשתמש בגבינות מכל סיבה שהיא, ניתן להחליף תמיד בגבינה טבעונית.
בחירת הירקות: מאחר ובצל ושום אינם אופציה בתזונה דלה בפודמאפ, אני ממליצה להשתמש בבצל ירוק, עירית, שמן בטעם שום וכל עשבי התיבול שאתם אוהבים בכדי להעשיר את הטעמים.
במתכון זה השתמשתי בבטטה, בטטה דלה בפודמאפ בכמויות קטנות, אין בעיה להחליף אותה בלדעת או להוסיף עוד מכמות הגזר.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
קייטי סנדרס היא דיאטנית מוסמכת בעלת ניסיון רב שנים בעבודה במגזר הציבורי והפרטי.
קייטי מתגוררת באנגליה, היא בעלת תואר ראשון בפיזיולוגיה מאוניברסיטת סנט אנדרו, ובעלת תואר שני לתזונה ממכללת קינג, לונדון.
לקייטי עניין רב בתחום תסמונת המעי הרגיז והפרעות עיכול, היא עברה הכשרה תזונתית והוסמכה לטיפול בחולי מעי רגיז בשיטת תזונה דלה בFODMAP מטעם אוניבריסטת מונאש.
לקריאה נוספת אודות קייטי סנדרס...