זה ידוע ששום הוא אחד הרכיבים היותר חשובים כמעט בכל תבשיל, בלעדיו לפעמים הארוחה תהיה אולי פחות טעימה… הרגשה ש”משהו חסר שם”.
מי שמבצע את דיאטת ה FODMAP , כבר לבטח יודע שאסור בתכלית האיסור לצרוך שום! אפילו לא חתיכה פצפונת של שום.
על פי המחקרים של אוניברסיטת מונאש, נמצא ששום מכיל כמות גבוה מאוד של פרוקטנים (סוג של פחמימה שלאנשים בעלי מעי רגיז קשה יותר לעכל, ולכן תהליך התסיסה שלו במעיים תהיה מוגברת ותגרום לסימפטומים שונים של הבטן להופיע).
דרך מצוינת בכל זאת להחדיר את הטעם של השום לתבשילים שלנו ללא הפרוקטנים ועדיין לקבל את הטעם והניחוח המשגע של השום היא באמצעות שמן בטעם שום.
יש אפשרות לקנות בסופר שמנים בטעמים שונים וביניהם גם שמן שום. אך המחירים מאוד יקרים ולעיתים השמנים הללו מכילים רכיבים נוספים שלא מומלצים לצריכה בזמן דיאטת הפודמאפ.
ניתן להכין את השמן הזה בבית בלי בעיה ועם ממש מעט מאמץ.
הערה חשובה:
יש לשמור את השמן בקירור עד ל 3 ימים מיום ההכנה או כחודש בהקפאה. לאחר זמן זה יש לזרוק את השמן ולא להשתמש בו וזאת משום שהוא עלול להתקלקל ואף להזיק.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
דניאל לויס היא דיאטנית ותזונאית קלינית מוסמכת מאטלנטה, ג'ורג'יה.
היא הסומכה על ידי אוניברסיטת מונאש לייעץ ולטפל בחולים בגישה של דיאטת הFODMAP.
דניאל מטפלת בחולים שונים הסובלים מ: מחלות מעי דלקתיות (IBD), גסטרופרזיס, מחלת הריפלוקס (GERD), צליאק ותסמונת המעי הרגיז (IBS) במרפאה הגסטרואנטרולוגיה "אמורי" באטלנטה, ג'ורג'יה.
היא מאמינה שבאמצעות הדיאטה ניתן לטפל ולעזור לחולים לנהל ולהקל על תסמיני ה- GI שלהם.
לקריאה נוספת אודות דניאל לויס...