קמח מהווה בסיס להרבה מאוד מתכונים, מאפים, עוגות, לחמים, פשטידות, פנקייקים ועוד.
בחלקם הקמח משחק בתפקיד מרכזי ובחלקם הוא רק כחומר עזר בכדי להגיע למרקם סמיך יותר.
ישנם לא מעט קמחים נטולי גלוטן בסופרים בארץ, אך עדיין לא קיימים קמחים דלים בפודמאפ שעברו אישור של אוניבריסטת מונאש.
אני לא אוהבת לקחת סיכונים כשמדובר בבטן שלי ולא בטוחה באף קמח שראיתי בסופר.
לכן החלטתי להכין תערובת קמח ללא גלוטן כמה סוגים של קמחים דלים בפודמאפ שיש לי בבית.
התערובת יכולה לשמש אתכם לרוב המתכונים באתר שתרצו.
תערובת הקמח עובדת היטב עם רוב המאפים והעוגות שאני מכינה, הריח, הטעם והמרקם כמעט זהים לקמח חיטה. השתמשתי בקמחים שקל למצוא בכל סופר והמחיר שלהם יחסית נמוך לשאר הקמחים התחליפיים שקיימים בשוק היום.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...