הקלאסיקה שתמיד מנצחת!
סלט יווני אמנם הוא לא סלט חדש ואין איש שלא מכיר או טעם אותו, הוא פשוט, טעים ומתאים כמעט בכל סוג ארוחה ביום.
לא תמיד צריך להתחכם ולנסות להמציא את הגלגל כשמודבר בסלטים, סלט יווני הוא קלאסיקה, ובקלאסיקה לא נוגעים ולא משנים (מלבד לבצל כמובן במקרה שלנו).
סלט יווני הוא ארוחה משביעה ומזינה, מתאפיין בחיתוך הגס שלו ובקוביות הגבינה הגדולות שמעשירות את הטעם והמרקם של הסלט.
הטיפ הכי חשוב שלי אליכם זה שהירקות חייבים להיות טריים לא רכים ומסכנים כאלו!
בנוסף לכך, התיבול של הסלט יתווסף רק בסמוך להגשה, כך הסלט יהיה טרי, רענן ועם קראנצ’יות נפלאה.
הסלט היווני שמוכר כמעט בכל בית קפה ובכל בית הוא הסלט האולטימטיבי, הוא מתאים כמעט לכל סיטואציה או סוג ארוחה ביום בין אם אתם אוכלים בבית או אוכלים בחוץ.
כל מה שעליכם לעשות זה לוותר על הבצל, להקפיד על כמות נכונה של פטה וזהו! יש לכם סלט מדהים שלא יהפוך לכם את הבטן.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
על פי אוניברסיטת מונאש, לזיתים, מלפפון וחסה אין זכר לפודמאפס, המשמעות היא שאפשר לאכול מהם באופן חופשי ולמזלנו הם רכיבים מאוד עיקריים בסלט היווני.
פטה בטוחה בכמות של 1/2 כוס, ועגבניות שרי בטוחות כמות של עד 13 למנה.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...