אוזני המן פריכים עם מילוי חלומי של שוקולד ואגוזים ללא גלוטן וללא לקטוז!
שבוע הבא פורים, החג האהוב עליי מכל החגים שיש!
החג שמאפשר לנו להוציא את היצירתיות שלנו החוצה ולהפוך יום אחד (או שניים) ליום חלום או ליום מלא בהומור.
בנוסף לפאן הכיפי של פורים, מתווסף פאן של אוכל טעים ומתוק!
מה יותר כיף לקבל מארז מגרה של משלוח מנות מושקע וצבעוני עם פתק או ברכה מפרגנת?
רק בעיה אחת בנושא המאוד כיפי הזה: כשאתם בתזונה דלה בפודמאפ, רוב הסיכויים שלא תוכלו לגעת בשום דבר שיש בתוך המארז המפנק הזה.
בתור חובבת מתוקים רצינית, אני לא מוכנה לוותר על אוזני המן פריכים טעימים!
אז החלטתי לחלוק אתכם מתכון מושלם (אם יורשה לי לפרגן לעצמי) לאוזני המן פריכים בטירוף עם מילוי מופלא של שוקולד ואגוזים.
איך להכין בצק פריך דל בFODMAP?
* בתזונה דלה בפודמאפ יש להימנע ממספר קמחים, ביניהם גם קמח חיטה.
קמח חיטה ידוע כעשיר בפודמאפ ועלול לגרום לתסמינים שונים של המעי הרגיז בייחוד למי שרגיש לפרוקטנים או גלוטן.
מאחר ועוד לא מצאתי תחליף קמח שמתאים לדיאטת הפודמאפ, השתמשתי בתערובת קמח שאני מכינה בבית ממש בקלות ממספר קמחים שאפשר למצוא בכל סופר שכונתי ( למתכון לחצו כאן > ).
בחירת מלית דלה בFODMAP
מלית שוקולד ואגוזים:
אני בחרתי במלית של שוקולד מריר, קרם קוקוס ואגוזי מלך.
שוקולד מריר דל בפודמאפ בכמות של 30 גרם למנה, אגוזי מלך דלים בפודמאפ בכמות של 30 גרם למנה.
**את השוקולד ערבבתי עם 3 כפות של קרם/חלב קוקוס (טבעי) שדל בפודמאפ בכמות של 60 גרם. הקפידו לקנות קרם או חלב קוקוס שמכיל 100% קוקוס ללא תוספת של רכיבים נוספים.
מלית פרג:
פרג דל בפודמאפ ואפשר לצרוך כ2 כפות של פרג למנה – שזה המון :).
שימו לב, כשאתם מכינים מלית פרג השתמשו בתחליפי חלב או חלב נטול לקטוז.
אין להשתמש בתמרים או סילאן למלית, תמרים עשירים בפרוקטנים ועלולים להצית תסמינים שונים של המעי הרגיז.
אם המתכון למלית פרג מכיל דבש, זכרו שדבש דל בפודמאפ רק בכמות של 1 כפית למנה, דבש עשיר בפרוקטוז ומי שרגיש אליו צריך להקפיד על הכמות המומלצת.
מלית ריבה:
המנעו מריבות מתועשות שמכילות רכיבים עשירים בפודמאפ כמו תרכיז פירות, חומרי טעם וריח, סירופ גלוקוז ועוד.
העדיפו להכין ריבה ביתית מפירות טריים או קפואים דלים בפודמאפ, למתכון לריבה ביתית דלה בפודמאפ לחצו כאן >