לביבה חמה ומלוחה – הגרסה שלי ללביבות חנוכה דלות בFODMAP.
מה אני הכי אוהבת בחנוכה בשונה משאר החגים? חוץ מכמות השמן באוכל, זה החג הכי קליל שיש.
אין ארוחה אחת כבדה וארוכה, מדובר בערב קצר של הדלקת נרות עם ארוחה קלילה וכיפית מלווה בהרבה שירים.
לצורך העניין כל הסיפור יכול להסתיים בשעה!
אז מה עוד אני הכי אוהבת בחנוכה? לביבות!
המאכל הכי ורסטילי שיש, והכי פשוט להכנה: בחרו כמה ירקות, גרדו אותם , הוסיפו ביצה וקמח וטגנו או אפו בתנור.
אפשר להכין אותן גדולות או קטנות, עבות או דקות, מטוגנות או אפויות ואפשר להשתמש בכל ירק, תבלין או עשבי תיבול.
בקיצור, חגיגה של ממש!
הפעם הלכתי על מתכון שמזכיר את המתכון הקלאסי, לביבות של תפוחי אדמה או כמו שסבא שלי ז”ל היה אומר “לטקס”.
החלטתי לשדך להן קישוא אחד ומעט עירית ובצל ירוק רק בשביל אקסטרה טעם, מי שלא אוהב יכול בלי.
תפוח אדמה בדיאטת FODMAP
הכוכב העיקרי במתכון זה הוא תפוח אדמה, מהסיבה הפשוטה שהוא נחשב ירק “חופשי” בדיאטת הפודמאפ.
הכוונה היא שהוא מסומן רק בעיגול ירוק באפליקציה ואפשר לאכול אותו בכמות יחסית גדולה.
נס השמן של חנוכה
לא סתם קוראים לחג הזה “חג השמן”, בחנוכה תמצאו את עצמכם מטגנים לא מעט או אוכלים אוכל מטוגן.
אין יותר קלאסי וטעים מלטגן את הלביבות, אבל תנו לי לומר משהו, לא חייב לטגן בשמן עמוק!
השתמשו במחבת טובה שהאוכל לא נדבק אליה והפחיתו בכמות השמן, אתם יכולים גם לאפות אם תרצו.
זכרו שאוכל מטוגן יכול לעורר את תסמיני המעי הרגיז ולכן מומלץ לא להשתמש בהרבה שמן.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
דניאל לויס היא דיאטנית ותזונאית קלינית מוסמכת מאטלנטה, ג'ורג'יה.
היא הסומכה על ידי אוניברסיטת מונאש לייעץ ולטפל בחולים בגישה של דיאטת הFODMAP.
דניאל מטפלת בחולים שונים הסובלים מ: מחלות מעי דלקתיות (IBD), גסטרופרזיס, מחלת הריפלוקס (GERD), צליאק ותסמונת המעי הרגיז (IBS) במרפאה הגסטרואנטרולוגיה "אמורי" באטלנטה, ג'ורג'יה.
היא מאמינה שבאמצעות הדיאטה ניתן לטפל ולעזור לחולים לנהל ולהקל על תסמיני ה- GI שלהם.
לקריאה נוספת אודות דניאל לויס...