בתנור או על האש? זה לא משנה! מתכון לקבבים ביתיים עסיסיים שיעשו לכם טוב בבטן.
בואו נודה בזה, רובנו מעדיפים לקנות קבבים מוכנים אצל הקצב או בסופר, זה לא קשה להכין אבל אם מישהו כבר טרח לקצוץ ולתבל ולהגיש לנו מוכן אז למה לא?
אם אתם נמצאים בתזונה דלה בפודמאפ אתם רוצים להימנע מקבבים קנויים.
הסיבה הפשוטה לכך שב99% הם יכילו רכיבים עשירים בפודמאפ כמו בצל, שום, חומרים משמרים ועוד.
לא צריך להיבהל מהכנת קבבים ביתיים, זה פשוט ומהיר להכין והם יוצאים הרבה יותר טעימים מקבבים קנויים.
לכל אלו שאוהבים בשר ואוהבים לצלות בשר על המנגל, בוודאי שכבר יודעים שאין כמו קבב עסיסי שזה הרגע יצא מהאש.
השילוב הזה של בשר איכותי עם שלל עשבי תיבול עושה את הארוחה מושלמת!
איך מכינים קבבים דלים בFODMAP?
תאמינו או לא, אפשר להכין קבב מושלם ועסיסי דל בפודמאפ, אתם רק צריכים לדאוג לבשר איכותי, עשבי תיבול טריים ותבלינים.
בצל – במקום בצל לבן, השתמשו בבצל ירוק, והקפידו להכניס לתערוכת הקבב רק את החלק הירוק של הבצל מאחר והחלק הלבן עשיר בפודמאפ.
עשבי תיבול – פטרוזיליה וכוסברה דלים בפודמאפ ואין בעיה להשתמש בהם.
תבלינים – כל התבלינים במתכון דלים בפודמאפ.
ניתן להכין את הקבבים על גבי אש חיה (מנגל), על גבי מחבת פסים או בתנור ביתי רגיל.
ניתן להכין את הקבבים, להקפיא ולהפשיר כמה שעות לפני ההכנה.
על פי התזונאית “אן רייט” (Anne Writ) דיאטנית ותזונאית מוסמכת בשיטת הFODMAP שערכה עימי את המתכון:
“השימוש בקצות הירוקים של הבצל הירוק, מאפשרים לנו להינות מהטעם המתוק והעדין של הבצל מבלי להוסיף למנה FODMAPS. הקפידו להוסיף למנת הקבב 2-3 ירקות דלים בFODMAP.”
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...