לזניה טובה היא מנה מנצחת! הסוד ללזניה מוצלחת טמון ברוטב, לא בבשר ולא בדפי האורז או הפסטה שגם ככה חסרי טעם.
הרוטב הוא זה שיוצר את הקסם במנה, הוא זה שדואג לחבר את רכיבי הלזניה ולהפוך אותה למנה מחממת ומנחמת שאי אפשר להפסיק לאכול.
אפשר לבחור בעגבניות טריות לרוטב ואפשר בהחלט גם לבחור בעגבניות חתוכות שמגיעות בשימורים.
אל תוותרו על אף תבלין במתכון, התבלינים מעשירים את הרוטב ונותנים את הניחוח המופלא של הלזניה.
למה לזניה מדפי אורז?
החלטתי להכין את הלזניה מדפי אורז מהסיבה העיקרית שלזניה מדפי אורז הרגישה לי קלה יותר לעיכול.
היה מאוד קל להתנהל עם דפי האורז, אין צורך להרטיב אותם לפני, במהלך האפייה הם סופגים את המים שנמצאים בשכבות השונות ומתרככים.
אפשר להחליף את דפי האורז בעלים של פסטה לזניה ללא גלוטן (שימו לב שכל הרכיבים של הפסטה יהיו דלים בפודמאפ).
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
דפי האורז מכילים קמח אורז, קמח טפיוקה מלח ומים – כל הרכיבים דלים בפודמאפ.
רכיבי הרוטב: הקפידו להשתמש רק בחלק הירוק של הבצל ולא לעבור את הכמות במתכון, הכמות המומלצת היא 1 גבעול בצל ירוק למנה, לכן יש במתכון רק 4 גבעולים.
השתמשו בשמן מחליטת שום במקום שום חי מאחר והוא עשיר בפודמאפ.
לשומרי כשרות – אפשר כמובן להכין את הלזניה ללא הגבינות!
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...