הקציצות שיהפכו להיות המתכון הביתי הקבוע שלכם!
זה לא סתם עוד מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות, אלו קציצות עסיסיות בטירוף, מזינות וכל כך פשוטות להכנה שלא תרצו להכין אף מתכון אחר.
הטעם המעושן של החציל והמרקם הבשרי והרך שלו הופך את הקציצות האלו למיוחדות באמת.
כמובן שבישול הקציצות ברוטב עגבניות פשוט וחלק הופך את המנה לאהובה בעיקר על ילדים.
למה דווקא חצילים?
כבר הרבה זמן שאני מנסה למצוא את המתכון המושלם לקציצות במרקם כל כך רך ונכון מבלי להשתמש בקמח או בלחם.
הבנתי שחציל יכול להוסיף מרקם רך נהדר אבל היה לי גם חשוב להוסיף לקציצות ערך תזונתי נוסף.
לכן, החלטתי להוסיף גם שלל ירקות דלים בפודמאפ שיעניקו רכות נוספת וכמובן ערך תזונתי גבוה יותר.
כמובן שבחרתי את ירקות דלים בפודמאפ כמו: תפוח אדמה, קישוא, בצל ירוק (רק את החלק הירוק שלו), פטרוזיזליה וכוסברה.
שילוב של חציל ובשר ברוטב עגבניות עשיר כמעט תמיד הופך לסיפור הצלחה ואכן במנה זו לא הוכחתי אחרת.
אפשר לשלב עם המנה הזו תוספת של אורז לבן/מלא או פסטה ללא גלוטן (על בסיס קמח תירס או קמח אורז).
התאמה לתזונה דלה בפודמאפ:
כמה שורות על הרכיבים של המנה וכיצד הם מתיישרים עם תזונה דלה בפודמאפ:
- חציל: דל בפודמאפ בכמות של 75 גרם, במתכון זה יש סה”כ כ120 גרם חציל קלוי ומקולף.
- תפוח אדמה: ירק חופשי מפודמאפ 🙂 בחירה מושלמת!
- קישוא: דל בפודמאפ בכמות של 65 גרם, במתכון זה יש קישוא אחד בלבד.
- בצל ירוק: יש להשתמש רק בחלק הירוק של הגבעול. הכמות שמותרת היא 1 גבעול למנה.
במתכון כולו יש כ5 גבועלים על כל הכמות של קציצות. - שמן שום: מאחר ושום נחשב עשיר בFODMAP אנחנו לא יכולים להשתמש בשום חי במתכון.
לכן בחרתי להשתמש בשמן שום. לשמן שום טעם וניחוח נפלא של שום והוא מעניק לרוטב עגבניות את הטעם האיטלקי הייחודי שלו. מתכון לשמן שום ביתי תוכלו למצוא כאן באתר.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אודרי אינוי היא דיאטנית מוסמכת המתמחה בתסמונת המעי הרגיז, היא מתגוררת בקנדה אמא לשלושה בנים ומכורה לטיולים שמתגוררת בקנדה.
אודרי סיימה את לימודיה באוניברסיטת "Guelph" עם שני תארים מדעיים (ביולוגיה 1998, תזונה 2000).
היא הוסמכה מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול בשיטת ה- FODMAP, היא נלהבת לעזור לאנשים עם בעיות עיכול ואי סבילות למזונות.
לקריאה נוספת אודות אודרי אינוי...