אין כמו בורקס חם וקריספי, כזה שבזמן הביס אפשר לשמוע את הרעש המתפצפץ הזה בפה.
בורקס מדפי אורז כבר הפך לטרנד הלוהט בעולם הנטול גלוטן, הפתרון של דפי האורז מאפשר לנו להינות ממאפה הבורקס גם בעודנו שומרים על דיאטה דלה בפודמאפ.
מאפה הבורקס מדפי אורז הופך את המנה הידועה והכבדה לקלילה וטעימה לא פחות מהמאפה הישראלי המוכר.
הכיף בבורקס זה שאפשר למלא אותו בכל מה שתחפוץ נפשכם, בטטה / תפוח אדמה / בשר ואפילו גבינות אם אתם לא רגישים ללקטוז.
על פי התזונאית “אן רייט” (Anne Writ) דיאטנית ותזונאית מוסמכת בשיטת הFODMAP שערכה עימי את המתכון:
“מתכון זה תוכנן בצורה חכמה להיות דל ב FODMAP ועדיין לכלול את כל הטוב והטעם של בורקס מפנק.
הצנוברים מכילים שומנים טובים, מגנזיום וויטמין E, מה שהופך אותם לבריאים בנוסף לכך שהם מוסיפים טעם ייחודי למאפה.”
מאפי הבורקס ממלואים בבשר, תרד וצנוברים, שלושת הרכיבים אלו נחשבים דלים בפודמאפ לפי הכמויות הבאות:
עלי תרד = עד 75 גר’ למנה
בשר בקר = עד 125 גר’ למנה
צנוברים = עד 14 גר’ למנה
לפי מתכון זה יוצאים כ 14 בורקסים כך שאפשר לאכול כ3 עד 4 בורקסים ללא בעיה.
אל תחששו מההכנה! זה הרבה יותר קל מהכנת בורקס רגיל ובהחלט שווה ניסיון.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...