מתכון פשוט ולא מתחכם לקציצות בשר מטוגנות רכות ועסיסיות שנחטפות בשניה!
קציצות בשר מטוגנות הן מאכל די נפוץ בישראל ומאוד אהוב עלינו ועל ילדינו, כמעט כמו שניצלים.
לכל אמא או סבתא יש מתכון לקציצות מטוגנות משלה, עם או בלי ירקות, עם פירורי לחם או בלי, אפויות, מבושלות או מטוגנות.
כיף וקל להכין קציצות, כמה קיצוצים ואז פשוט מניחים הכל בקערה, מכינים את הקציצות וזורקים לסיר או למחבת.
הפעם החלטתי להעשיר את הקציצות בשני סוגי בשר (עוף ובקר),בקינואה וירקות, השילוב יצר מרקם רך ומושלם וערך תזונתי גבוה.
התאמת הקציצות לתזונה דלה בFODMAP
התאמת המתכון לתזונה דלה בפודמאפ הייתה יחסית פשוטה, מאחר וקציצות הן מאכל מאוד ורסטילי וניתן לשנות כמעט כל רכיב.
אז על מה כן חשוב להקפיד:
בצל ירוק – לרוב, משתמשים בבצל לבן בתערובת הקציצות, מאחר ובצל לבן עשיר מאוד בפודמאפ, החלטתי להשתמש בבצל ירוק במקום.
הקפידו להשתמש רק בחלק הירוק של הבצל (החלק הלבן עשיר יותר בפודמאפ), על פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש, ניתן לצרוך כ 1 גבעול בצל ירוק במנה.
קינואה – החלפתי את רכיב הלחם או הפירורי לחם שלרוב מופיעות במתכוני קציצות, והשתמשתי בקינואה מבושלת.
הקינואה מוסיפה לקציצה ערך תזונתי ומרקם רך ואווירירי, ניתן להשתמש בקינואה לבנה או אדומה, או בשתיהן יחד. על פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש, ניתן לצרוך כ 1 כוס קינואה מבושלת במנה.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...