המרק המנצח של החורף! מרק מינסטרונה עשיר, מזין ודל בFODMAP!
מרק מינסטרונה הוא המרק האהוב ביותר על אבא שלי, אז יצא לי להכין אותו כמה פעמים בעבר.
מרק חורפי חם ומפנק, שופע בירקות וקטניות, משביע ומזין מאוד.
להפוך את המרק הזה למרק דל בפודמאפ ולהינות ממנו גם בעצמי היה לי מאוד כיף.
במבחן התוצאה, זה עבר את אבא שלי והכי חשוב שזה עבר גם אותי וגם את הבטן הרגיזה שלי :).
בשביל להתאים את המרק הזה לתזונה דלה בפודמאפ נאלצתי לבדוק היטב את שלל הרכיבים במנה.
בשיקול שלי לקחתי בחשבון גם לא להגיע למצב של העמסת פודמאפ מאחר והוא מכיל לא מעט ירקות, קטניות וגם פחמימה אחת עיקרית.
לאחר שמצאתי את הרכב כל הירקות ותחליף לכל מה שהיה עשיר בפודמאפ במתכון המקורי המסרותי, התחלתי להכין.
את השום והבצל החלפתי בשמן שום ושמן בצל שאני מכינה בעצמי בבית ואת הגריסים החלפתי בפסטה ללא גלוטן על בסיס של קמח תירס.
מרק מינסטרונה מספק יותר ממחצית הכמות הירקות המומלצת ומלא בסיבים תזונתיים.
מבחינתי הוא הפתרון מושלם לכל מי שלא מרבה לאכול בירקות ויש לו חסר בסיבים.
בין אם אתם תחליטו להכין לפי מתכון זה או אם תחליטו לשנות חלק מהרכיבים לפי טעמכם האישיף זכרו לבחור את סוגי הירקות והקטניות לפי רמת הסבילות האישית שלכם.
בדקו היטב באפליקציה של אוניברסיטת מונאש מהן הכמויות המומלצות לצריכה בכל ירק וקטניה.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
דניאל לויס היא דיאטנית ותזונאית קלינית מוסמכת מאטלנטה, ג'ורג'יה.
היא הסומכה על ידי אוניברסיטת מונאש לייעץ ולטפל בחולים בגישה של דיאטת הFODMAP.
דניאל מטפלת בחולים שונים הסובלים מ: מחלות מעי דלקתיות (IBD), גסטרופרזיס, מחלת הריפלוקס (GERD), צליאק ותסמונת המעי הרגיז (IBS) במרפאה הגסטרואנטרולוגיה "אמורי" באטלנטה, ג'ורג'יה.
היא מאמינה שבאמצעות הדיאטה ניתן לטפל ולעזור לחולים לנהל ולהקל על תסמיני ה- GI שלהם.
לקריאה נוספת אודות דניאל לויס...