ארוחת בוקר מזינה וטעימה שאפשר לקחת איתך לדרך!
אתם אוכלים ארוחת בוקר כל יום? אני בטוחה שהרבה מכם עונים לא.
ארוחת בוקר היא ארוחה כה חשובה שהרבה מאיתנו פשוט מחליטים לדלג עליה.
לחלקנו פשוט אין מספיק זמן בבוקר בשביל להכין, לסדר וכמובן שלקנות אחרי ההכנה.
וחלקנו אין מספיק תיאבון בבוקר, אולי בגלל שאנחנו רגילים לא לאכול או מספתקים בעוגיה קטנה ליד הקפה או התה.
ארוחת הבוקר היא ארוחה חשובה שנותנת לנו אנרגיות להתחיל את היום.
עד לפני תקופה בכלל לא הייתי אוכלת בבוקר ואז הייתי מגיעה לשעה מסוימת שאני מאוד רעבה ואפילו קצת חלשה.
החלטתי שאני צריכה לשנות את ההרגל הזה וניסיתי לחשוב על ארוחה שאני יכולה לחטוף בבוקר בדרך לעבודה.
כך נולד המתכון הזה, מאפה TO-GO , כזה שאפשר להכין יום או כמה ימים לפני ולקחת איתי אחד או שניים כל בוקר בדרך לעבודה.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP:
בננה: יש לבחור בננה לא בשלה מדי, צהובה וקשיחה יחסית ללא כתמים.
בננה בשלה (עם כתמים שחורים) נחשבת עשירה בפודמאפ (פרוקטנים) ועלולה להצית תסמינים של המעי רגיז.
חלב: בחרו בחלב דל בפודמאפ, כמו חלב שקדים (לא ממותק), חלב אורז או חלב נטול לקטוז.
תוספות: הקפידו לבחור בתוספות דלים בפודמאפ כמו אוכניות, תותים, אננס, אגוזי מלך, בוטנים וכו. בדקו באפליקציה של אוניברסיטת מונאש על מנת להתאים את התוספת לפי הכמות המותרת.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
דניאל לויס היא דיאטנית ותזונאית קלינית מוסמכת מאטלנטה, ג'ורג'יה.
היא הסומכה על ידי אוניברסיטת מונאש לייעץ ולטפל בחולים בגישה של דיאטת הFODMAP.
דניאל מטפלת בחולים שונים הסובלים מ: מחלות מעי דלקתיות (IBD), גסטרופרזיס, מחלת הריפלוקס (GERD), צליאק ותסמונת המעי הרגיז (IBS) במרפאה הגסטרואנטרולוגיה "אמורי" באטלנטה, ג'ורג'יה.
היא מאמינה שבאמצעות הדיאטה ניתן לטפל ולעזור לחולים לנהל ולהקל על תסמיני ה- GI שלהם.
לקריאה נוספת אודות דניאל לויס...