מוסקה שלא תרצו לשנות בה דבר! שכבות של יופי וטעם בתבנית אחת גדולה לארוחת ערב מופלאה.
מוסקה במקור היא מנה יוונית שמורכבת משכבות של חצילים, תפוחי אדמה ובשר ומעל הכול בשמל קטיפתי שמשחים בתנור והופך את הכול לטעים יותר.
אמנם אין לי שורשים יווניים, אבל זו אחת המנות שהמשפחה שלי הכי אוהבת.
אני זוכרת את אמא יחד עם אבא במטבח מכינים את המנה המדהימה הזו ואת הריח המגרה שיצא מהתנור שבו היא נאפתה.
מוסקה היא לא מנה שקשה להכין, אבל היא לוקחת לא מעט זמן הכנה מאחר ויש הרבה רכיבים שצריך להכין בנפרד.
חקרתי לעומק את המנה, גיליתי שיש לה כל כך הרבה ורסיות, היה לי חשוב ללמוד ולהבין איך להתאים אותה לתזונה דלה בפודמאפ.
הבנתי מאילו רכיבים עליי להפרד או להגביל והגעתי בסוף למתכון המושלם!
אם נודה בזה, שילוב של בשר, תפוחי אדמה וחצילים תמיד טעים, אבל הסוד הוא בתיבול ובהרכבת המנה.
שימו לב, חצילים נחשבים דלים בפודמאפ רק בכמות של 75 גרם למנה, המתכון מתאים לתבנית אפייה גדולה ופחות או יותר מתחלק לכ8 מנות.
אם עדיין לא בדקתם את מידת הסבילות שלכם לחציל מומלץ להגביל את עצמכם לחתיכה אחת מקסימום אחת וחצי ליום.
אם אתם לא יכולים לסבול חציל, אפשר להכין את המנה רק עם תפוחי אדמה או למצוא תחליף דומה כל עוד שדל בפודמאפ.
ניתן להכין גרסה כשרה של המנה, שימו לב לאופציות לתחליפי פרווה ברוטב הבשמאל למטה במתכון.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...