הכינו לכם כוס תה והתפנקו עם מאפינס מושלם ללא גלוטן – רך ואוורירי מבפנים ופריך מבחוץ.
כשאני מכינה מתכונים דלים ב FODMAP השאיפה שלי היא להביא את כל הטעמים והמרקמים של האוכל שאנחנו אוהבים ורגילים לאכול ביום יום.
הרעיון והחשק למאפינס הגיעו בעקבות חנוכה, כשהמאפיות כבר מלאות בדונאטס וסוגפניות עם ציפויים מגרים וריחות משכרי חושים.
המתכון הכי פשוט וטעים שעלה לי לראש הוא מאפינס, למה דווקא מאפינס?
סיבה ראשונה היא כי מאפינס אופים ולא מטגנים, אוכל מטוגן מתעכל פחות טוב אצל אלו הסובלים ממעי רגיז.
סיבה נוספת היא הפשטות של הכנת מאפינס, תערובת פשוטה שניתן להכין בדקות ספורות ואפייה מאוד קצרה.
גוונו את המאפינס לפי טעמכם האישי
באופן אישי אני מעדיפה לאכול מאפינס מאשר עוגה, קודם כל מהסיבה החזרזירית שמאפינס לא חולקים! זה אישי ולא צריך לכבד :).
הסיבה השנייה היא אפשרויות הגיוון, בתבנית אחת אפשר להכין 8 סוגים שונים של מאפינס, בצבעים שונים ובטעמים שונים.
המתכון הזה הוא למאפינס בסיסי, ניתן לגוון את המאפינס בציפויים שונים, ניתן להכניס לתוכו פירות שונים, אגוזים, שוקולד צ’יפס או להתפרע עם תבלינים מעניינים.
הכי חשוב הוא לבדוק מראש אם התוספות שבחרתם דלים בפודמאפ.
התאמת המאפינס לתזונה דלה בפודמאפ:
ללא גלוטן
בשלב האלימינציה יש להימנע מקמחים המכילים גלוטן, במתכון זה השתמשתי בקמח שהוא על בסיס קמח אורז, קמח תפו”א, קמח סורגום (דורה) וקמח טפיוקה.
רכיב נוסף שהקמח מכיל הוא תוסף אפייה שנקרא “גומי קסנטאן”, על פי בדיקה הוא דל בפודמאפ בכמות של כף אחת.
ללא לקטוז
בשביל לשמור על המאפינס דלים בפודמאפ מומלץ להשתמש בחלב נטול לקטוז או כל תחליף חלב אחר כמו חלב שקדים או אורז.
סוכר לבן
סוכר לבן דל בפודמאפ בכמות של ¼ כוס (50 גרם) לפי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש.
* ההמלצה היא לאכול 1 מאפינס ביום.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אודרי אינוי היא דיאטנית מוסמכת המתמחה בתסמונת המעי הרגיז, היא מתגוררת בקנדה אמא לשלושה בנים ומכורה לטיולים שמתגוררת בקנדה.
אודרי סיימה את לימודיה באוניברסיטת "Guelph" עם שני תארים מדעיים (ביולוגיה 1998, תזונה 2000).
היא הוסמכה מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול בשיטת ה- FODMAP, היא נלהבת לעזור לאנשים עם בעיות עיכול ואי סבילות למזונות.
לקריאה נוספת אודות אודרי אינוי...