ההתמכרות החדשה שלי – סלט אטריות בניחוח אסייתי!
ערב אחד קיבלתי התראה של שעה לפני ביקור של חברים, ניסיתי לחשוב מה אפשר להכין ממש מהר שישביע 4 אנשים.
מצאתי במזווה חבילת אטריות אורז רחבות, חיפשתי רעיון לרוטב טעים ותוך 20 דקות הייתי לי קערה ענקית של סלט מדהים!
אז נכון שהחיתוך טיפה מסרבל כי אנחנו רוצים לחתוך הכי דק שיש, אבל אחרי שעוברים את שלב החיתוך, זה ממש שניות להרכיב את הסלט.
הוספת האטריות לסלט הייתה גאונית, זה הוסיף נפח לסלט וזה הפך את הסלט לארוחה משביעה בפני עצמה.
את האטריות אפשר לבשל, אבל למה לטרוח??
בזמן שקצצתי את הירקות, שמתי את האטריות בקערה עם מים רותחים ל10 דקות, הם התרככו בדיוק כמו שרציתי.
את הרוטב מכינים לבד ועדיף כך! אל תמהרו לקנות את הרטבים המוכנים, רוב הסיכויים שהם יכילו רכיבים עשירים בפודמאפ שעלולים לעשות לבטן שלכם בלגאן.
שחקו עם הטעם של הרוטב לפי טעמכם האישי, יותר חמצמץ, יותר מתוק או אפילו טיפה פיקנטי עם תוספת של מעט צ’ילי גרוס.
סלט זה ממולא במגוון ירקות שמוסיפים ערכים תזונתיים וטעם כאחד. פולי הסויה והבוטנים מספקים מקורות טובים לחלבון מן הצומח, ניתן להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן גם במידת הצורך.
אן רייט (Anne Writ) דיאטנית ותזונאית מוסמכת בשיטת הFODMAP
התאמת המנה לתזונה דלה בפודמאפ
אטריות אורז: דלות בפודמאפ בכמות של 220 גרם למנה.
אדממה: דל בפודמאפ בכמות של 90 גרם למנה (יש לאכול רק את פולי הסויה ולא את התרמיל).
בצל ירוק: יש לצרוך רק את החלק הירוק של הבצל, הכמות המותרת היא 1 גבעול למנה.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...