הפינוק המושלם ליום קיץ חם!
סלט פסטה קר היא מנה קייצית נפלאה, מנה שאפשר לקחת לעבודה או לכל מקום שתרצו מאחר והיא לא דורשת חימום.
אפשר לאכול אותה קרה ואפשר לאכול אותה בטמפרטורת החדר.
בשביל שהסלט יהיה מתאים לדיאטת הפודמאפ חשוב לבחור בסוג פסטה וירקות שמותרים בשלב הראשון של דיאטת הפודמאפ.
אבל אל תשכחו שהכי חשוב בפסטה זה הרוטב! סלט פסטה בלי רוטב עשיר יהפוך את הסלט ללא טעים ואפילו משעמם.
אז היכונו לקבל את הרוטב שיקפיץ לכם את הפסטה מסתם עוד סלט פסטה רגיל, לסלט פסטה מדהים!
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
בחירת הפסטה:
על פי אוניברסיטת מונאש, פסטה נטולת גלוטן נחשבת דלה בפודמאפ בצריכה של כ145 גר’ פסטה מבושלת למנה.
בחירת הירקות:
אני השתמשתי בדלעת – אפשר לצרוך עד 75 גר’ למנה
עגבניות שרי – אפשר לצרוך עד 75 גר’ למנה
שעועית ירוקה – אפשר לצרוך עד 75 גר’ למנה
שימו לב, באפליקצייה של אוניבסיטת מונאש אין אזכור לגבינת פרמז’ן, מבדיקה שלי, גבינת פרמז’ן מכילה כמות כמעט אפסית של לקטוז.
מהשוואה לגבינות קשות אחרות באפליקציה, נראה שאין בעיה לצרוך פרמז’ן בכמות של עד 40 ג’ר למנה.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'סי וונג היא דיאטנית ספורט באוניברסיטת אינדיאנה.
בכדי לטפל ולעזור למטופלים בעלי מעי רגיז (IBS), בעלי צמיחת יתר של חיידקים במעי הדק (SIBO), ובעיות גסטרו (GI) אחרות, ג'סי עברה הסמה מטעם אוניברסיטת מואנש לטיפול בגישת דיאטת הFODMAP.
לג'סי יש תשוקה לאוכל, היא מאמינה שאוכל יכול להפוך אותנו לבריאים יותר ובכך לאפשר לנו לקיים חיים מלאים ועם יכולת להגשים את עצמנו.
לקריאה נוספת אודות ג'סי וונג ...