אני באופן אישי מאוהבת בבזיליקום, הריח המופלא הזה גורם לי להסניף את העציץ שלי מדי יום.
צמח הבזיליקום משמש אותי כתבלין הרבה מתכונים שלי, בייחוד אלו שנוגעים לבישול בנוסח איטלקי כמו פסטה או רוטב עגבניות ואפילו בטוסט גבינות.
לפני כמה ימים הכנתי ממרח פסטו מבזיליקום, צנוברים, שמן שום ופרמז’ן. הטעם היה כל כך מעולה שאחרי כמעט יומיים לא נשאר ממנו כלום. אז באופן די ספונטני מצאתי את עצמי מכינה מגש של תפוחי אדמה עטופים בפסטו שנשאר בצנצנת ממש דקה לפני שחוסלה סופית.
המנה לא מפונפנת ולא מסובכת אבל טעימה בצורה יוצאת דופן, מושלמת כתוספת לארוחה, כנשנוש ליילי או כמנה לאירוח ביתי.
הפסטו הבייתי שלי דל בפודמאפ בעיקר מהסיבה שהשתמשתי בשמן שום ולא בשום אמיתי, למתכון של הפסטו לחצו כאן.
על פי התזונאית “אן רייט” (Anne Writ) דיאטנית ותזונאית מוסמכת בשיטת הFODMAP שערכה עימי את המתכון:
“תפוח אדמה הוא ירק דל ב FODMAP וניתן ליהנות ממנו באופן חופשי, כיף להוסיף לו את ממרח הפסטו הביתי ולהפוך אותו למשהו שונה ומיוחד.”
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...