מלפפונים חמוצים, פריכים וטעימים להפליא, כאלו שאפשר לאכול מבלי לסבול!
בכל ארוחה אצלנו בבית, תמיד יהיה על השולחן כלי עם מלפפונים חמוצים.
מבחינתי, מללפון חמוץ הוא נשנוש קטן ומלוח שפותח את הטעמים בפה בין ביס לביס.
כשהתחלתי את דיאטת הFODMAP הבנתי שמלפפון חמוץ משימורים שקונים בסופר או במעדניות לא עומדים בתקן “דל בפודמאפ”.
הסיבה לכך היא שברוב המקרים, החמוצים הקנויים מכילים שום או בצל או אפילו שניהם (הידועים כעשירים בFODMAP).
על פי התזונאית “אן רייט” (Anne Writ) דיאטנית ותזונאית מוסמכת בשיטת הFODMAP שערכה עימי את המתכון:
“תהליך הכבישה של המזונות בעצם גורמת להפחתה של מדד הFODMAP במזונות עצמם? זוהי דרך בטוחה לכלול יותר ירקות בכל ארוחה.”
היה חשוב לי למצוא מתכון למלפפונים חמוצים טעימים שיחליפו את אלו שאני רגילה לקנות בסופר.
להפתעתי זה לקח לי רק 5 דקות להכין!
המלפפונים שהחמצתי, לא שום ובצל והם עדיין מלאים בטעם, מלוחים, חמוצים וטיפה פיקנטיים.
אז לכל מי שאוהב לאכול אותם ישר מהצנצנת, או בתוך הסנדויץ’, בסלט או כמזט אל תבזבזו את זמנכם בלחפש תוויות מאחורי מזונות בסופר, פשוט תכינו בבית, זה ממכר!
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...