פיצה ביתית הורסת שלא תרצו להפסיק לאכול, וכן היא ללא גלוטן!
האם דיאטת ה FODMAP הותירה אתכם עם געגוע ותשוקה עזה לפיצה?
אם כן, המתכון הזה בול בשבילכם! עם כמה שינויים קלים בבצק וברוטב תקבלו פיצה מעולה שתוכל לחזור להיות חלק מהחיים שלכם.
אני לא מכירה הרבה אנשים שלא אוהבים פיצות, השילוב של בצק טעים ופריך עם גבינה ורוטב עגבניות בניחוח בזיליקום עובד מעולה תמיד.
בצק לפיצה ללא גלוטן משום מה הייתה משימה לא פשוטה, הכנתי המון ורסיות של בצקים לפיצה עד שהגעתי למתכון המושלם.
בצק קליל ולא דחוס שמשחים יפה בתנור ונותן פריכות מעולה בקצוות של הפיצה, אפילו עובד טוב לאחר הקפאה.
המתכון הזה הוא עבור 2 פיצות עגולות בקוטר של כ 30 ס”מ (תלוי כמובן בעובי של הבצק שלכם), אם תרצו, תוכלו להכניס בצק אחד למקפיא אחרי שהוא כבר תפח ורודד לעובי הרצוי.
הכינו פיצה ידידותית לתזונה דלה בFODMAP
הבצק:
אם הינכם נמצאים בשלב האלימינציה (השלב הראשון) של דיאטת הפודמאפ, השתמשו בקמח ללא גלוטן עבור הבצק של הפיצה.
אני משתמשת בתערובת קמח שאני מכינה בעצמי בבית, אתם יכולים להשתמש בכל תערובת קמח שמתאימה לתזונה דלה בפודמאפ.
הרוטב:
אין זה משנה אם בחרתם להשתמש בעגבניות משומרות או עגבניות טריות, מאחר וכמות הרוטב על הפיצה עצמה היא לא גדולה.
על פי אפליקציית מונאש 92 גרם עגבניות משומרות נחשב דל ב FODMAP במתכון הזה אנו משתמשים בכ200 גרם ל2 מגשי פיצות כך שזה כמות בטוחה גם אם תאכלו יותר מחצי מגש פיצה לבד.
הגבינה:
גבינות קשות נחשבות דלות בפודמאפ בכמויות קטנות, זאת מכיוון שגבינות קשות עוברות תהליך תסיסה שמפרקות את הלקטוז שקיים בגבינה.
הבחירה הקלאסית לפיצה היא גבינת מוצרלה, על פי אפליקציית מונאש מוצרלה דלה בפודמאם בכמות של 40 גרם (כ1/4 כוס מוצרלה מגוררת).
*לבצק השתמשתי בתערובת קמח ללא גלוטן ביתית, לצפייה במתכון לחצו כאן.
**ברוטב של הפיצה, השתמשתי בשמן מחליטת שום שהכנתי בעצמי, לצפייה במתכון לחצו כאן.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
דניאל לויס היא דיאטנית ותזונאית קלינית מוסמכת מאטלנטה, ג'ורג'יה.
היא הסומכה על ידי אוניברסיטת מונאש לייעץ ולטפל בחולים בגישה של דיאטת הFODMAP.
דניאל מטפלת בחולים שונים הסובלים מ: מחלות מעי דלקתיות (IBD), גסטרופרזיס, מחלת הריפלוקס (GERD), צליאק ותסמונת המעי הרגיז (IBS) במרפאה הגסטרואנטרולוגיה "אמורי" באטלנטה, ג'ורג'יה.
היא מאמינה שבאמצעות הדיאטה ניתן לטפל ולעזור לחולים לנהל ולהקל על תסמיני ה- GI שלהם.
לקריאה נוספת אודות דניאל לויס...