סלט נוסטלגי ואהוב, אפשר למצוא אותו כמעט בכל שולחן שישי או בכל חגיגת מנגל כתוספת כיפית לבשר.
החלטתי טיפה לשנות את המתכון העתיק שכלל לרוב: תפוחי אדמה, גזר, אפונה, בצל סגול ומלפפון חמוץ ברוטב מיונז, במטרה להפוך את הסלט לעשיר יותר וכמובן גם להתאים אותו לתזונה דלה ב FODMAP.
לשם כך, החלפתי את הבצל הסגול בבצל ירוק ועירית והוספתי עוד כמה ירקות שמשתדכים היטב עם התפוח אדמה, הביצה והרוטב.
לפעמים, אני אוכלת את הסלט הזה כמנה בפני עצמה, מאחר והסלט עצמו מכיל חלבון (ביצה) פחמימה (תפוח אדמה) ושלל ירקות, אפשר להסתפק בו כמנה בפני עצמה למי שממש אוהב את הסלט הזה.
השתמשתי במיונז קל והוספתי חרדל כדי להקל על הטעם הכבד של המיונז ששולט בדרך כלל בטעם של הסלט.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...