פסטה ברוטב כתמתם ובטעם משגע שיגנוב את כל ההצגה!
אז מה גרם לי לבחור במנה של פסטה ברוטב דלעת? ומה מיוחד בה?
לפני די הרבה זמן, עוד לפני שהתחלתי את דיאטת הפודמאפ, ישבתי במסעדה איטלקית מעולה.
אכלתי שם מנה שעד היום לא יוצאת לי מזכרון בלוטות הטעם שלי, המנה הייתה מעין קנלוני מוקרם ברוטב כתום של דלעת מתקתקה.
כמובן שמנה כזו היום תגרום למעי הרגיז שלי להגיב בצורה קיצונית מאחר ואני רגישה לחיטה (פסטה) וגם ללקטוז.
הרבה זמן שאני רוצה לנסות לשחזר את הטעמים של המנה, אז החלטתי ליצור וריאציה של המנה שתתאים לתזונה דלה בFODMAP.
למען שחזור טעמי העבר בהתאם למגבלות ההווה החלטתי להכין פסטה ללא גלוטן ברוטב דלעת קרמי על בסיס חלב שקדים עם מעט אגוזים קצוצים ופרמז’ן מעל.
אז אמנם זה לא שחזור מדויק של המנה אבל יצאה לי מנה מעולה שבטעם שלה הזכירה את המקור והכי חשוב שהמעי הרגיש שלי הגיב לה טוב כך שמבחינתי מדובר בהצלחה כפולה 🙂
בתהליך ההכנה למדתי קצת על הדלעת: מעבר לצבע המהמם שלה ולטעם המיוחד שלה, הדלעת עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חימצון, חלבונים, ויטמינים ומינרלים שונים.
הדלעת מעולה לבישול ואפייה, אפשר להכין ממנה המון מתכונים: עוגה, מאפים, עוף וירקות בתנור, סלטים ועוד…
לפי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש דלעת יפנית היא ירק “חופשי” – ירק שמסומן רק בצבע ירוק וניתן לאכול ממנו חופשי.
שימו לב, יש כמה סוגים של דלעות, לפי האפליקציה דלעת יפנית היא ירק חופשי ודלורית לא! דלורית דלה בפודמאפ כ רק בכמות של 45 גרם.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...