מרק דלעת סמיך ועשיר עם ריח מהפנט, פתרון מהיר למנה ראשונה או לארוחת ערב חמימה וטעימה.
אני כל כך אוהבת דלעת, בעיקר בגלל שאפשר להכין ממנה כמעט כל דבר.
היא עובדת נהדר במתכונים מתוקים כמו עוגה, עוגיות, מאפינס, חטיפי גרנולה ועוד.
היא עובדת נפלא במתכונים כמו פסטות, פשטידות, תוספות למנה עיקרית, סלטים וגם במרקים!
המתכון הזה הוא הוכחה לכך – מרק כתום דל בפודמאפ עם טעמים מופלאים בדיוק לתקופה הזו של הסתיו.
מרק דלעת כתום עם גזר ובטטה, מתקתק וקטיפתי. מתכון טבעוני פשוט מתאים לארוחת ערב חמימה או כמנת פתיחה.
למתכון זה הוספתי מעט מייפל שיתן תוספת של מתיקות וניחוח סתווי נפלא.
ניתן להכין את המרק גם בגרסה חלבית אם אתם לא רגישים ללקטוז.
דלעת נחשבת דלה ב FODMAP, אתם יכולים לבחור להשתמש בדלעת מקופסאת שימורים (אם תצליחו למצוא) או בדלעת טריה (דלעת יפנית).
לפי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש דלעת יפנית היא ירק “חופשי” – ירק שמסומן רק בצבע ירוק.
שימו לה שהכמות המומלצת היא עד 75 גרם דלעת למנה.
מעבר לצבע המהפנט של הדלעת ולטעם המיוחד שלה, הדלעת עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חימצון, חלבונים, ויטמינים ומינרלים שונים.
צריכים עוד שכנועים למה דווקא דלעת? נראה לי שלא, אז קדימה לעבודה…
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...