המנה הקלאסית והמרשימה ביותר שיש בגרסה ללא גלוטן ודלה בלקטוז!
אם אתם רוצים להרשים את האורחים, או להתפנק בעצמכם, תחשבו להכין קיש.
אל תבהלו, נכון שזו מנה מעולה ומרשימה, אולי אפילו מורכבת טיפה בגלל הבצק אבל היא בכלל לא קשה להכנה ואם אני הצלחתי על הפעם הראשונה שלי אין סיבה שאתם לא.
הקיש מורכב מבצק פריך ומלית עשירה בגבינות, ביצים וירקות, מנה מופלאה לארוחת בוקר דשנה, ארוחת בראנץ’ מפונפנת או ארוחת ערב מושלמת!
ממליצה לשלב עם סלט ירוק מרענן 🙂
הכינו מלית לפי טעמכם האישי
אתם יכולים לשחק עם המלית ולשנות את הירקות ואת הגבינות לפי מה שאתם מעדיפים או לפי מה שיש לכם במקרר.
שמרו על ההרכב הבסיסי של המלית (הביצים, היוגורט והחלב) מעבר לכך אתם רשאים לשנות כל רכיב שתרצו, זכרו רק לדבוק בכמויות הכתובות מטה במתכון.
אני הלכתי על מראה כתום וירוק, אני מאוד אוהבת את השילוב של בטטה ותרד וזה התאים לי מאוד גם במראה.
אתם יכולים להכין קיש עם איזה ירק שתבחרו כל עוד אתם מוודאים שהוא דל בפודמאפ ומקפידים על הכמויות המומלצות.
את הגבינת צ’דר תוכלו להחליף בכל גבינה קשה אחרת שתבחרו, קחו בחשבון שאם הגבינה שבחרתם לא מלוחה כמו הצ’דר, יתכן ותצטרכו להוסיף מעט מלח למלית.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
הבצק:
*קמח – השתמשו בקמח ללא גלוטן שמתאים לתזונה דלה בפודמאפ.
הקפידו לקרוא את התווית של האריזה וודאו שהקמח לא מכיל רכיבים עשירים בפודמאפ, לנוחיותכם טבלה עם כל הקמחים והעמילנים המותרים והאסורים בדיאטת הפודמאפ.
אני משתמשת בתערובת קמח שאני מכינה בעצמי מכל מיני קמחים שקיימים בכל סופר פשוט, היא עובדת נפלא כמעט בכל המתכונים שלי, למתכון לחצו כאן.
קסאנטן גאם – תוסף אפייה מאוד פופולארי בעולם הנטול גלוטן, הוא עוזר לבצק לייצר את הגלוטן החסר ולייצב אותו, אין בעיה להשתמש בתוסף זה בכמויות קטנות בתזונה דלה בפודמאפ.
המלית:
יוגורט וחלב: שימו לב שאתם בוחרים מוצרים נטולי לקטוז, בתוזנה דלה בפודמאפ לא מומלץ לצרוך לקטוז.
אם אתם יודעים בוודאות שאינכם רגישים ללקטוז, אתם רשאים להחליף למוצרים רגילים.
גבינת צ’דר: כמו כל הגבינות הקשות, גבינת צ’דר דלה מאוד בלקטוז ולכן אין בעיה להתשמש בכמות שצוינה במתכון.
בטטה: בטטה דלה בפודמאפ בכמות של 75 גרם למנה, במתכון יש כ300 גרם בלבד.
גבינת עיזים: גבינת עיזים ככלל דלה יותר בלקטוז ועל פי האפליקציה ניתן לצרוך עד 40 גרם למנה.
בצל ירוק: שימו לב להנחיות של אוניברסיטת מונאש להשתמש רק בחלק הירוק של הבצל ולא יותר מגבעול אחד למנה.
החלק הלבן של הבצל עשיר בפודמאפ (פרוקטנים) ועלול לגרום לתסמינים שונים.