לקראת ראש השנה שמגיע ממש עוד כמה ימים, החלטתי להכין מנה מיוחדת לחג.
ראש השנה זה חג כיפי, אין לו יותר מדי תוכן תנכי או היסטורי וזה לא הזמן לחשבון נפש עמוק. ראש השנה הוא ערב שנועד בשביל לחגוג את תחילת השנה העברית ולאחל לעצמנו מלא דברים טובים, כמובן גם על הדרך לאכול ולשתות כיד המלך.
אז כדי להתאים את המנה לחג, לקחתי רימון ודג ויצרתי מנה קסומה של סלט קינואה וסלמון. סלט מרענן, צבעוני וחגיגי שמתאים לארוחת החג, ולא פחות חשוב – ממש מהיר להכנה!
אפשר לבשל את הקינואה אפילו יום לפני ולאחסן אותה במקרר, כך אפילו תוכלו לקצר עוד את זמן ההכנה.
לקינואה יש יתרונות בריאותיים רבים, היא מכילה חלבון זמין מלא ואיכותי והרבה חומצות אמינו שחיוניות להתפתחות תאים בגוף, כאלו שלא קיימות כמעט בדגנים, כמו חיטה ואורז. הקינואה גם נטולת גלוטן וידידותית לכל מי שיש לו רגישות ותמיד יש מישהו כזה בערב חג.
קינואה בכל הצבעים נחשבת דלה בפודמאפ בכמות של 155 גרם (כוס קינואה מבושלת) שזה לא מעט.
הסלט מכיל חלבון, פחמימה וירק ויכול לשמש כמנה עיקרית גם ביומיום. למי שלא מתחבר לבחירת הירקות שלי, אפשר לשחק עם מגוון הירקות, זכרו לבדוק שהירקות היו דלים בפודמאפ.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
דניאל לויס היא דיאטנית ותזונאית קלינית מוסמכת מאטלנטה, ג'ורג'יה.
היא הסומכה על ידי אוניברסיטת מונאש לייעץ ולטפל בחולים בגישה של דיאטת הFODMAP.
דניאל מטפלת בחולים שונים הסובלים מ: מחלות מעי דלקתיות (IBD), גסטרופרזיס, מחלת הריפלוקס (GERD), צליאק ותסמונת המעי הרגיז (IBS) במרפאה הגסטרואנטרולוגיה "אמורי" באטלנטה, ג'ורג'יה.
היא מאמינה שבאמצעות הדיאטה ניתן לטפל ולעזור לחולים לנהל ולהקל על תסמיני ה- GI שלהם.
לקריאה נוספת אודות דניאל לויס...