טבעוניים? או שחסר לכם חלבון וברזל בתזונה? הוסיפו את המתכון הזה לתפריט שלכם!
אם אתם מחפשים מתכון קליל וכיפי שמתאים גם לטבעוניים, קציצות קינואה היא המנה המושלמת עבורכם.
הקציצות מכילות ירקות (גזר, תרד, פטרוזיליה ועירית) דלים בפודמאפ, ופחמימות טובות (קינואה ובטטה) שיתנו תחושת שובע וידאגו לבטן מלאה ושמחה.
הקציצות מאוד פשוטות להכנה, אני מכינה אותן בדרך כלל שיש לי שאריות במקרר של קינואה או של כל מיני ירקות.
מדי פעם אני עושה שינוי בירקות לפי מה שיש לי במקרר, הפעם הלכתי על גזר ובטטה והן יצאו מושלמות בטעם.
כיף לאכול אותן חמות או קרות, עם תוספת או רק עם מטבל כיפי ליד.
ממליצה לכם להוסיף משהו “פרשי” ליד הקציצות, סלט של עגבניות עם כוסברה או פטרוזיליה, מטבל יוגורט עם טחינה ומעט לימון, או כל מה שיעלה בדעתכם.
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
ירקות:
בטטה: בטטה דלה בפודמאפ רק בכמות של 75 גרם (בערך חצי כוס), במתכון זה השתמשתי ב1 כוס בטטה בלבד.
עלי תרד: דלים בפודמאפ בכמות של 75 גרם, יש בכל המתכון כמות של כ100 גרם סה”כ.
עירית: דלה בפודמאפ בכמות של 1 כף עירית קצוצה, במתכון השתמשתי ב2 כפות סה”כ.
קמחים:
קמח שיבולת שועל: ניתן להכין בבית בקלות קמח שיבולת שועל על ידי טחינת שיבולת שועל במעבד מזון או בבלנדר.
אם אתם סובלים ממחלת צליאק או שואתם רגישים לשיבולת שועל החליפו את קמח שיבולת השועל בקמח ללא כל גלוטן (מבוסס אורז).
* קמח ללא גלוטן: הקפידו להשתמש בקמח ללא גלוטן שהוא דל בפודמאפ, קראו את התווית על גבי האריזה ווודאו שהוא לא מכיל רכיבים עשירים בפודמאפ. אני משתמשת בתערובת קמח שאני מכינה בבית, מוזמנים לנסות גם.
גרסה טבעונית וגרסה רגילה
אם אתם טבעוניים או מעדיפים להמנע מביצים השתמשו בזרעי פשתן.
יש לטחון את הזרעי פשתן ואז להשרות אותם במים (ראו כמויות מטה) כדי שהם יתפסו מעט נפח וישמשו אותנו במקום הביצים.
אם אינכם טבעוניים, החליפו את הפשתן ב3 ביצים רגילות.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...