הקינואה הוא מאכל פופלארי מאוד בעיקר בשל יתרונותיו התזונתיים, הקינואה עשירה בחלבון והיא מכילה כל סוג של חומצות אמינו חיוניות.
כוס קינואה מספקת מעל 5 גרם סיבים, זהו גם מקור טוב למינרלים, כולל ברזל, מגנזיום, סידן ואשלגן.
בנוסף ליתרונות הברורים מאליהם, קינואה זה מאכל מאוד קל להכנה והיא ניתנת להגשה גם כמנה חמה וגם כמנה קרה.
הקינואה נחשבת דלה ב FODMAPS, ניתן לאכול כ150 גרם של קינואה במנה לפי האפליקציה של אוניבריסטת מונאש.
הסלט הקר מתאים בכל רכיביו לדיאטה דלה בFODMAP, והכנתה מאוד פשוטה. המנה מתאימה מאוד לחודשי הקיץ החמים, היא קלילה ומרעננת ומוגשת קר.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
דניאל לויס היא דיאטנית ותזונאית קלינית מוסמכת מאטלנטה, ג'ורג'יה.
היא הסומכה על ידי אוניברסיטת מונאש לייעץ ולטפל בחולים בגישה של דיאטת הFODMAP.
דניאל מטפלת בחולים שונים הסובלים מ: מחלות מעי דלקתיות (IBD), גסטרופרזיס, מחלת הריפלוקס (GERD), צליאק ותסמונת המעי הרגיז (IBS) במרפאה הגסטרואנטרולוגיה "אמורי" באטלנטה, ג'ורג'יה.
היא מאמינה שבאמצעות הדיאטה ניתן לטפל ולעזור לחולים לנהל ולהקל על תסמיני ה- GI שלהם.
לקריאה נוספת אודות דניאל לויס...