הגרסה דלת קלוריות ונטולת גלוטן לבורקס, והפעם במילוי בטטה וגבינות!
בורקס מדפי אורז מאוד קל להכנה, הוא דל בקלוריות, הוא נטול גלוטן והכי חשוב הוא דל בפדואמפ.
בעיני, דפי האורז היא המצאה גאונית! חומר גלם פשוט וניטרלי שיכול להתאים לכל מילוי שתרצו להכין.
הוא מתאים עם בשר, הוא מתאים עם ירקות וכמובן שהוא מתאים עם גבינות.
בתזונה דלה בפודמאפ אנחנו צריכים להמנע מלאכול בורקס בעיקר מהסיבה שהעלים שעוטפים אותו מכילים חיטה וחומרים נוספים אשר עלולים להצית את תסמיני המעי הרגיז.
לדעתי דפי האורז נותנים פייט הוגן מאוד לבצק עלים או אפילו לעלי הפילו שאיתם מכינים בורקסים שכולנו מכירים.
דפי האורז מגיעים מהמטבח האסייאתי והם מהווים תחליף מעולה לבצק לכל אלו שרוצים או צריכים להימנע מגלוטן או לאלו שרוצים לצמצם בצריכת הקלוריות.
באפייה, דפי האורז הופכים לזהובים ופריכים בטירוף, הם יותר קלים לעיכול, לא מכבידים על הבטן ולא גורמים לנפיחות ולאי נעימות כמו בורקס רגיל.
אופן השימוש בדפי אורז
את דפי האורז צריך להרטיב לפני שעובדים איתם, יש להרטיב כל דף בערך 10 שניות.
ניתן להרטיב את הדפים הישר מתחת לברז או להכין קערה מספיק רחבה עם מים פושרים ולטבול בכל פעם דף אחד.
שימו לב, הדף צריך להתרכך ולהיות נוח לעבודה, הזהרו לא להרטיב יותר מדי כי אז הדף יהיה דביק וגמיש מדי לעבודה.
פרסו מגבת מטבח על משטח העבודה, הרטיבו והניחו את הדף על המגבת.
הוסיפו את המילוי בשליש התחתון של הדף, גלגלו את הדף מעל המילוי, קפלו את השוליים פנימה והמשיכו לגלגל עד הסוף.
הניחו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, הברישו בביצה ופזרו שומשום (ראו הסבר מפורט במתכון מטה).
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
דפי אורז – דפי אורז דלים בפודמאפ ואין בעיה לצרוך אותם, הקפידו לקרוא את תווית האריזה כדי לוודא שאין רכיבים עשירים בפודמאפ.
בטטה – דלה בפודמאפ בכמות של 75 גרם למנה, שקלו את הבטטה לפני שאתם מוסיפים לה את הגבינות וכך תוכלו לחשב כמה בורקסים אתם יכולים לטרוף בארוחה.
גבינות – השתמשו בגבינות דלות בפודמאפ בלבד, העדיפו גבינות קשות דלות בלקטוז כמו צהובה, בולגרית, פטה, צ’דר.