דייסת אורז שנקראת גם פודניג אורז, סוטלאץ’, ריזוגלו או פשוט אורז בחלב, היא מנה שהרבה מאיתנו מכירים מהילדות.
מנה פשוטה להכנה, טעימה ומזינה, אפשר להכין סיר שלם ולשמור בקירור לכמה ימים ופשוט לחמם או להגיש קר.
לדייסת האורז מרקם רך ונעים, המתיקות והריח של הקינמון מרגיש כמו חיבוק חם או רגע של נחת.
אפשר לשחק עם התופסות, להגיש את הדייסה עם פירות טריים, עם רוטב שוקולד מריר, עם פקאנים, בוטנים או ריבה.
את דייסת האורז ניתן להגיש כארוחת בוקר, כארוחת ערב או בכוס מפונפנת לקינוח, היא מתאימה מאוד לילדים בגלל המתיקות שלה, אבל אין מבוגר שיסרב לה כארוחה או נשנוק מפנק.
פשוט מאוד להתאים את המנה לתזונה דלה בפודמאפ, כל מה שצריך לעשות זה להחליף את החלב הרגיל בחלב נטול לקטוז או בחלב שקדים או חלב אורז.
סוג האורז לא ממש משנה – אפשר להכין את המנה עם אורז עגול, פרסי, בסמטי, בקיצור כל סוג אורז שיש לכם בבית. זכרו שמרקם הדייסה צריכה להיות סמיכה, לשם כך אין צורך לשטוף את האורז לפני ההכנה כדי לשמור על העמילן של האורז.
שימו לב שהתוצאה הסופית שלכם צריכה להיות יחסית רטובה, לא לתת לנוזלים להיספג עד הסוף.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
ג'ואן רנקין היא דיאטנית מוסמכת מונקובר, את הסמכתה קיבלה מטעם המכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית וחברה באיגוד הדיאטנים בקנדה.
לג'ואן ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום וכיום היא גם מוסמכת מטעם אוניברסיטת מונאש לטיפול באמצעות תזונת ב- FODMAP.
בנוסף לעבודתה כדיאטנית קלינית, ג'ואן עבדה גם כשף אישי ולימדה תזונה ובריאות במכללה לדיאטנים בקולומביה הבריטית.
לקריאה נוספת אודות ג'ואן רנקין...