השילוב המנצח שהופך כל קינוח למושלם – קר, מתוק וחמצמץ!
קינוח מושלם בשבילי יהיה משהו מתוק, אבל לא מתוק מדי, עם תוספת חמצמצה והכי חשוב שיהיה קל להכין.
פודינג אורז שמוגש קר זה משהו די חדש בשבילי, בדרך כלל אני מכינה ואוכלת דייסת אורז חמה לארוחת בוקר או ערב.
זוהי הפעם הראשונה שחהחלטתי להפוך את הדייסה הזו לקינוח קר ומרענן עם טוויסט חמצמץ ומפתיע.
אמנם הפודינג דורש כמעט שעה של בישול, אבל זמן ההכנה שלו הוא פחות מ5 דקות, וגם הרוטב ממש פשוט להכנה.
אפשר לשחק עם מנעד המתיקות של הפודינג לפי טעם אישי ואפשר לשדך עולם שלם של תוספות וטעמים:
סוגים שונים של פירות, ריבה, רוטב, ממרח אהוב ואפילו כמה אגוזים וזרעים כל עוד אתם מקפידים על כמויות דלות בפודמאפ.
לא רק קינוח!
המעדן הזה מתאים גם כקינוח, גם כארוחה (בוקר או ערב) או אפילו כנשנוש מפנק בין הארוחות.
הפעם, בגלל שהחלטתי להכין אותו בגרסה הקרה, החלטתי לטחון אותו למרקם חלק וקרמי, כמובן שאפשר גם להשאיר אותו בגרסה הגסה והלא טחונה למי שרוצה ומעדיף.
השילוב בין המתיקות של הפודינג לבין החמיצות של רוטב פירות היער טעים להפליא! ובנוסף לכך גם בריא יותר מאחר ופירות היער עשירים בויטמינים.
כמו שכבר ציינתי, זה אחד הקינוחים היותר קלים להכנה, לא צריך שום כישורים מיוחדים או מכשירים במטבח, צריך רק 2 סירים ומעט מאוד רכיבים :).
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
כדי להבטיח שהפודינג יהיה דל בפודמאפ ולא יגרום לתסמינים שונים של המעי הרגיז, שימו לב לטיפים הבאים:
1. בחירת החלב: החלב שבו יבושל הפודינג צריך להיות חלב נטול לקטוז, ניתן להשתמש בתחליפי חלב כמו חלב כמו חלב שקדים או חלב אורז.
הזהרו מחלב סויה, חלב קוקוס או חלב משיבולת שועל שעל פי האפליקציה של אוניברסיטת מונאש עשירים בפודמאפ.
* 2. בחירת פירות: הקפידו לבחור פירות דלים בפודמאפ בלבד ושימו לב לכמויות הממולצות על פי האפליקציה:
תותים: עד 150 גרם
אוכמניות: עד 40 גרם
פטל שחור: עד 12 גרם
פטל אדום: עד 60 גרם
דובדבנים: עד 20 גרם
ענבים: עד 150 גרם