לא צריך לוותר על חומוס בדיאטת FODMAP
אני ירושלמית במקור ולכן חומוס הוא משהו שזורם בעורקים שלי 🙂
נפרדתי מחומוס לפני די הרבה זמן אחרי שהבנתי שהוא לא עושה לי טוב, הפרידה הייתה קשה מאחר ואני כל כך אוהבת חומוס.
חומוס הוא קטניה שמשתייכת לקבוצת המזון “אוליגוס” (GOS & fructans), רבים האנשים שחושבים שחומוס הוא עשיר בפודמאפ ולכן הוא מחוץ לתפריט כל עוד אנחנו בשלב האלימנציה של דיאטת הFODMAP.
אז ההנחה היא נכונה ולא נכונה, ואני רוצה לחדד או לחדש לכם שאפשר לאכול גרגירי חומוס!
כמובן שיש כמה אזהרות או החרגות אבל בהחלט אפשר.
איך ניתן לשלב חומוס בתזונה דלה ב FODMAP?
אז בואו רגע נדבר על גרגירי חומוס ואיך אפשר לשלב אותם בתזונה שלנו:
החומוס הוא אכן עשיר בפודמאפ כאשר מדובר בחומוס מונבט רגיל.
לאחר שראיתי כמה מתכונים דלים בפודמאם שכן מכילים גריגרי חומוס הבנתי שהפרידה לא סופית.
חפרתי קצת בנושא והבנתי שהעניין בחומוס בתזונה דלה בפודמאפ הוא נושא הכמות וסוג החומוס.
אני רוצה לשתף אתכם בתובנות שלי לגבי גרגירי חומוס:
1. קנו חומוס משימורים!
נכון שרובכם מעקמים פנים עכשיו, אבל אני מבטיחה שאם תעקבו היטב אחרי המתכונים תגלו שאפשר להכין מגוון של מתכונים טעימים עם חומוס משומר.
למה שימורים?
הפודמאפס שבגרגירי החומוס (GOS & fructans) מסיסים במים ולכן כשהם משומרים כמות לא מבוטלת של הפודמאפס מתנדפת מהחומוסים עצמם.
אגב, זו אחת הסיבות שתמיד צריך לשטוף היטב את החומוסים שיוצאים מהשימורים, השטיפה מבטיחה ניקוז מקסימלי של ה פודמאפס מהחומוסים.
שימו לב, עדיין תהיה כמות מסוימת של GOS ופרוקטנים בגרגירי החומוס, וזו הסיבה שצריך להקפיד על גודל וכמות המנה.
2. הקפידו על כמות מותרת: אוניברסיטת מונאש מציינת באפקליצייה לשמור על כמות של 1/4 כוס (42 גר’) גרגירי חומוס משומרים ושטופים.
חומוסים קלויים
בחרתי להתחיל עם מתכון לחומוסים קלויים מאחר והמתכון מאוד פשוט והמנה יכולה לשמש כנשנוש בין ארוחות, מה שכולנו מאוד אוהבים :).
הטכניקה במתכון הזה יכולה לשמש אתכם למגוון טעמים של גרגירי חומוס קלויים.
תוכלו לנסות מגוון של טעמים שונים, מתוק או חמוץ, מלוח או חריף.
החומוסים מתייבשים ונהיים פריכים, אפשר להינות מהם ממש כמו פיצוחים או פופקורן, אפשר אפילו להשתמש בהם כקורוטנים לסלט או מרק.
הנה כמה אופציות לתיבול של החומוסים:
* לכמות של כ 440 גרם חומוס משומר לאחר שטיפה.
1. חומוס מתוק: 2 כפות סוכר ו1 כפית קינמון
2. חומוס מלוח: פזרו כ1/2 כף מלח רגיל או גס.
3. חומוס מעושן: השתמשו בשמן שום במקום שמן רגיל, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור,1 כפית פפריקה מעושנת.
4. חומוס חריף מתוק: 2 כפות סוכר חום, 1/2 כפית צ’ילי יבש, 1 כפית כמון, 1/2 כפית מלח.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
קייטי סנדרס היא דיאטנית מוסמכת בעלת ניסיון רב שנים בעבודה במגזר הציבורי והפרטי.
קייטי מתגוררת באנגליה, היא בעלת תואר ראשון בפיזיולוגיה מאוניברסיטת סנט אנדרו, ובעלת תואר שני לתזונה ממכללת קינג, לונדון.
לקייטי עניין רב בתחום תסמונת המעי הרגיז והפרעות עיכול, היא עברה הכשרה תזונתית והוסמכה לטיפול בחולי מעי רגיז בשיטת תזונה דלה בFODMAP מטעם אוניבריסטת מונאש.
לקריאה נוספת אודות קייטי סנדרס...