נימוחות מבפנים ושחומות מבחוץ – קציצות סלמון שגם ילדים אוהבים!
למה דווקא סלמון?
הסיבה העקרית שלי היא שסלמון הוא דג מאוד עדין בטעם שלו ביחס לדגים אחרים ובתור מישהי שלא חובבת דגים גדולה, סלמון הוא בחירה מעולה.
סיבה שניה היא שסלמון הוא דג מאוד עסיסי ומאוד קל לעבוד איתו בעיקר שהוא טרי.
הסיבה האחרונה ולא פחות חשובה זה הערך התזונתי שיש לסלמון:
דג סלמון הוא מקור מצוין לחלבון דל בפודמאפ, הוא עשיר באומגה 3 וויטמין D.
מספיק סיבות? אני חושבת שכן, בהחלט שכנעתי לפחות את עצמי.
אז גם מי שלא כל כך אוהב דגים כמוני, יש לו סיכוי להתאהב בקציצות סלמון הללו!
השילוב של תפוחי אדמה בתוכן נותן להם את הרכות והלחות מבפנים בזמן שהם מקבלים קרום מוזהב מבחוץ.
ההכנה של הקציצות מאוד קצרה וקלה, פשוט משלבים את כל המרכיבים יחד ומטגנים או אופים.
כשאני מכינה את הקציצות, אני נוהגת להכין כמות גדול בגלל שזה מאוד קל להכנה ואז פשוט מקפיאה חלק.
מאחר ואני וגם הילדים שלי לא חובבים דגים במיוחד, לא רציתי טעם דומיננטי של דג, לכן בחרתי בכמה עשבי תיבול ירוקים ובכמה תבלינים דלים בפודמאפ שעזרו לי לטשטש את הטעם של הדג.
כנראה שזה די הצליח לי כי גם אני וגם הילדים מאוד אהבו את הקציצות, הכנתי ליד מטבל של יוגורט והיה להם כיף לטבול את הקציצה ולאכול.
אפשרויות הגשה:
את הקציצות אפשר לאכול חמות או קרות, על מצב של ירקות עם מטבל של יוגורט או איולי, בתוך כריך ממש כמו המבורגר או להוסיף להן תוספת חמה כמו אורז או תפוחי אדמה ובטטות בתנור.