אני כל כך אוהבת את הקרקרים האלו שלעיתים אני מוצאת את עצמי פותחת את צנצנת הקרקרים כמה פעמים בשעה!
הקרקרים הללו בעלי מרקם פריך נהדר, נטולי גלוטן, מלאים בגרעינים שונים ובאמת שמאוד קל להכין אותם.
פתרון מעולה לנשנוש מזין בין ארוחות ולאירוח ביתי בהגשה עם מטבלים, מגש גבינות ושלל ירקות.
כמובן שהקרקרים דלים ב FODMAP כך שאין סיכוי שיציתו את תסמיני המעי הרגיז שלכם.
הבונוס הגדול בקרקרים הללו הם שהם נטולי גלוטן, דלים בלקטוז, ללא סוכר ועשויים מחומרים טבעיים ועשירים בסיבים תזונתיים.
תרומת הגרעינים לערך התזונתי של הקרקרים
זרעי פשתן: עשירים באומגה 3 (מעולה למי שצמחוני או שלא אוכל דגים), סיבים תזונתיים, מינרלים (כמו סידן וברזל), ויטמינים (מסוג E,C,B,K), נוגדי חמצון, חלבון ואשלגן.
זרעי חמניות: עשירים בוויטמין E ופולאט אשר חיוניים לבריאות הלב וכלי הדם, מכילים חומצות שומן חיוניות, ויטמין E, מינרלים (כמו סידן וברזל) וויטמינים (כמו E, B).
גרעיני דלעת: עשירים במינרלים החיוניים לבריאות הגוף כמו אשלגן, ברזל, מגנזיום ואבץ הידוע כחיוני לבריאות העור, השיער ולפוריות הגברית!
התאמת המתכון לתזונה דלה בFODMAP
קמח טפיוקה: במקום קמח חיטה שנחשב עשיר בפודמאפ (פרוקטנים) החלטתי להשתמש בקמח טפיוקה.
על פי נתוני אוניבריטסת מונאש, קמח טפיוקה דל בפודמאפ בכמות של 100 גרם למנה.
שיבולת שועל עבה: על פי האפליקציה, שיבולת שועל (עבה) נחשבת דלה בפודמאפ בכמות של 60 גרם למנה.
זרעי פשתן: על פי נתוני אוניברסיטת מונאש, זרעי פשתן דלים בפודמאפ רק בכמות של 15 גרם, לכן אני ממליצה לשקול ולוודא שאתם מכינים לא יותר ממה שכתוב במתכון מטה.
גרעינים: על פי נתוני האפליקציה, כל הגרעינים שנבחרו למתכון דלים בפודמאפ ואין בעיה לצרוך אותם בכמות המצוינת מטה.
פרמז’ן: הפרמז’ן היא גבינה שדלה מאוד בלקטוז ולכן אין חשש מלהשתמש בה במתכון, על פי נתוני האפליקציה, ניתן לצרוך כ40 גרם גבינה למנה.