שקשוקה צבעונית דלה ב FODMAP יכולה להיות ארוחת בוקר, צהרים או ערב מושלמת!
יש בה הרבה מאוד טעמים, היא יכולה להיות מעט חריפה או אפילו נוטה למתוק, כל אחד על פי ההעדפות שלו. השקשוקה ללא גלוטן ודלה בפודמאפ, מה שהופך אותה למנה אפשרית בשלב ה1 ל הדיאטה. המנה מכילה כמות גבוהה של חלבון שתתן לכם אנרגיה שתספיק לאורך זמן.
על פי התזונאית “אן רייט” (Anne Writ) דיאטנית ותזונאית מוסמכת בשיטת הFODMAP שערכה עימי את המתכון:
“השקשוקה מלאה בחומרים מזינים כמו ליקופן, (נוגד חמצון), סידן, ברזל ופולאט.
במהלך דיאטת הפודמאפ, ובעיקר בשלב הראשון בו אתם צורכים מזונות דלים בפודמאפ, חשוב מאוד לכלול 2- 3 מנות של ירקות דלים בפודמאפ בכל ארוחה. השקשוקה היא פתרון נהדר לכלול כמה ירקות בתוך מנה אחת!”
קראתי למנה שקשוקה בצבעים מאחר והיא מכילה יותר רכיבים מבשקשוקה סטנדרטית. בשקשוקה הזו הוספתי גם עלי מנגולד, תרד, בצל ירוק וגבינת פטה. מה שהופך את השקשוקה לטעימה, מיוחדת ומזינה יותר, מבלי צורך ביותר מדי תבלינים.
שימו לב להנחיות דיאטת פודמאפ לגבי המוצרים הבאים:
* עלי תרד – מותר לצרוך עד 75 גר’ למנה
* עלי מנגולד – מותר לצרוך עד 75 גר’ למנה
* בצל ירוק – יש להשתמש רק בחלק הירוק ולא הלבן.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...