שווארמה, חמוצים, סלט קצוץ בתוך רול עם טחינה שמטפטפת על הכל… מה צריך יותר מזה?
זה קורה לי הרבה ואני בטוחה שגם לרבים מכם, שבא לי שווארמה טובה בתוך פיתה או לאפה עם סלט, חמוצים ומלא טחינה שמטפטת לכל עבר.
זה מנה קצת חזירית אבל אני חולה על זה! כשהייתי בהריון דמיינתי את המנה הזו כבר בשש בבוקר בדרך למשרד.
אבל אז מתחילות לרוץ המחשבות והשאלות בראש:
ללכת להביא? כמה זה עולה? איפה יש שווארמה טובה? האם שווארמה דלה בפודמאפ? מה היא מכילה? שום? בצל?
ומרוב השאלות והתהיות אני תמיד מוותרת!
אני יודעת שאם אעז לאכול מנה שווארמה בחוץ זה לא יגמר טוב, ככל הנראה אמצא את עצמי כמה שעות לאחר מכן מתקפלת מכאבים ונפיחות אין סופית.
הפעם החלטתי לא לוותר, אני אוהבת ומתגעגעת לשווארמה!
אז הכנתי שווארמה ביתית בתוך רול מקמח תירס במקום לאפה או פיתה, התאמתי את המנה כולה לתזונה דלה בפודמאפ והבטן שלי הייתה שקטה ומאושרת.
הופתעתי לגלות שזה די פשוט להכין, במתכון אין הרבה מצרכים ולא צריך הרבה זמן הכנה.
אולי הטורטיות קצת עקבו את תהליך ההכנה מאחר ולוקח קצת זמן להכין כל אחת בנפרד, אבל לא מצאתי בסופר טורטיות שמתאימות לתזונה דלה בפודמאפ ולכן לא הייתה לי ברירה להכין בעצמי.
בקשו מהקצב בשר הודו לשווארמה ואפילו תבקשו שיחתוך לכם לרצועות כדי לחסוך עוד מתהליך ההכנה.
דאגו שיש לכם את כל המצרכים והתבלינים ולכו על זה, תאמינו לי שלא תצטערו!
“בשר הודו הוא מקור נהדר לחלבון דל שומן ורזה. אוסף התבלינים שבהם השתמשנו לתיבול השווארמה ידועים כבעלי תכונות נוגדות חמצון מעבר לכך שהם מוסיפים קשת רחבה של טעמים לבשר.”
אן רייט (Anne Writ) דיאטנית ותזונאית מוסמכת בשיטת הFODMAP
התאמת המנה לתזונה דלה בFODMAP
תבלינים: הזהרו לא להתשמש בתערובות תבלינים מיוחדות, ואם כן החלטתם להשתמש בכאלו, וודאו שהן לא מכילות בצל, שום ועולש בכלל.
תוספות אפשריות לשווארמה: סלט קצוץ, חמוצים (בכבישה ביתית), גבעול של בצל ירוק (רק החלק הירוק), טחינה.
רול/טורטיה: אני הכנתי רולים ביתיים שעשויים מקמח תירס לבן שנקרא minsa, לצערי לא פשוט להשיג אותו והוא לא כל כך זול, אני הזמנתי באינטרנט עם משלוח הביתה.
קמח תירס דל בפודמאפ בכמות של 100 גרם (כ2/3 כוס) ולכן הוא היה מושלם למנה.
אם אתם מצליחים למצוא רול או טורטיה מתאימים לתזונה דלה בפודמאפ זה מעולה ויחסוך לכם הרבה זמן הכנה.
בשנת 2016 אובחנתי כחולה בתסמונת המעי הרגיז ועם אי סבילות למוצרי חלב.
הקושי בהתמודדות היום יומית עם התסמינים של המעי הרגיז, האתגר בבישול ואכילה מסודרת הובילו אותי למסע בדיאטת הפודמאפ.
התשוקה לבישול והרצון שלע להעמיק את הידע בדיאטה הביא אותי להקים את Belly Pro.
לקריאה נוספת אודות הילה אלון...
אן רייט היא דיאטנית ותזונאית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מתמחה בבריאות נשים, מעי רגיז (IBS) וסכרת.
דיאטנית מוסמכת לטיפול בחולים בגישת דיאטת ה- FODMAP מטעם אוניברסיטת מונאש.
אן בעלת ניסיון רב בעבודה בתפקידים קליניים ובאקדמיה, כמרצה לתזונה ודיאטטיקה באוניברסיטת צ'סטר בבריטניה.
לקריאה נוספת אודות אן רייט...